התקשורת המודרנית הפכה להיות שחקן מרכזי במערכת הבינלאומית ובזירת היחסים הבינלאומיים. המהפכה התקשורתית שמתבטאת בקדמה טכנולוגית, ריבוי ערוצי טלוויזיה המשודרים באמצעות הלוויין בכל פינה בעולם, פלאפונים, אינטרנט מהיר וכדומה, הופכים את כל העולם לזירה אחת המחוברת באופן מהיר על-ידי אמצעי תקשורת ההמונים.
המהפכה הטכנולוגית בתקשורת גרמה לקיצור המרחקים ולשינוי אופיין של מערכות היחסים בין כל המדינות והגורמים בעולם. תהליך זה נוגע למעשה לכל תחומי החיים, מתרבות ועד מלחמות, זה הוא ייצוג קלאסי של תופעת הגלובליזציה שלמעשה חדרה לכל תחום ותחום. החיבור התקשורתי המתקיים כיום משפיע על חברות שונות, ובזכותו נוצרו ערכים משותפים וחוצי גבולות. בנוסף לכך מעורבותה של התקשורת בכל אירוע ויכולתה להעביר אותו לכל חלקי העולם, הופכת עניינים מקומיים לעניינים בינלאומיים (ויטקופף וקגלי, 2002).
תופעה נוספת המאפיינת את תקשורת ההמונים המודרנית היא שהתקשורת כבר אינה רק אמצעי סיקור, התקשורת גם מעורבת ומשפיעה על-ידי הזדהות עם צד מסוים, אופן מסגור האירועים וכדומה. כמובן שכאשר מדובר באירועים בינלאומיים התפקיד הזה מתחזק, שכן הצופים הנמצאים בקצה השני של העולם תלויים באופן מוחלט בדרך בה מועבר אליהם המידע.
מחקר זה יתמקד בהיררכיה התקשורתית בעולם ובהשפעת התקשורת הערבית על הזירה הבין לאומית. כניסתה של התקשורת הערבית לתחום הבינלאומי הינה תופעה חדשה יחסית, עד להקמתו של ערוץ "אל-ג'זירה" ב-1996, הייתה זאת זירה של כלי תקשורת מערביים בלבד.
מבוא
פרק 1: רקע תיאורטי
1.1 תקשורת ההמונים והשפעותיה
1.2 תקשורת ההמונים והיחסים הבינלאומיים
1.3 מיסגור
1.4 תקשורת ההמונים במלחמה
פרק 2: רקע – מקרה הבוחן
פרק 3: מערך המחקר
פרק 4: ממצאים – סיקור אירועי "צוק איתן" ב-"אל-ג'זירה" לעומת CNN
4.1 סיקור ב"אל-ג'זירה"
4.2 סיקור ב-CNN
פרק 5: ניתוח מגמות בהשפעת התקשורת הערבית על הזירה הבינלאומית
דיון וסיכום
רשימה ביבליוגרפית