שביעות רצון, שכר וותק בעבודה הינם גורמים המשחקים תפקיד חשוב בתחושתו האישית של עובד בארגון. תפיסתו של עובד את עצמו במקום עבודתו מוגדרת בספרות כמשמעותית ביחס לביצועי העובד ויעילותו. הבנת הגורמים המשפיעים ואופן השפעתם על דימוי עצמי של עובדים תאפשר לאפיין את הנושאים או הבעיות העיקריות שעולות במקום העבודה, איתן מתמודדים עובדים. זאת על מנת לאפשר הבחנה בין הגורמים לגביהם ניתן לפעול ולשנותם, כמו שכר, לבין גורמים שפחות ניתנים לשינוי, כמו ותק בעבודה.
מחקר זה נובע מתוך הרציונל של הפסיכולוגיה הארגונית והתעסוקתית, בה בוחנים משתנים המשפיעים על שביעות רצון העובדים במקום עבודתם. עבודה זו תבחן גורמים אלה על מקרה בוחן של סוהרים ותנסה להתייחס לייחודיות תעסוקתם. לשביעות רצונם של סוהרים השפעה ניכרת על פריון העבודה כחלק מייחודיות המקצוע. מקצוע ייחודי זה תומן בחובו אינטגרציה בין ממדים רבים להם משקל רב גם על איכות חייו של העובד.
המחקר מבחין בין שני סוגי משתנים משפיעים: משתנים טכניים, כמו שכר (הנתון אולי לשינוי) וותק (שאינו נתון לשינוי, אלא להתקדמות כרונולוגית). לעומת שביעות רצון במקום העבודה, שלמרות היותה משתנה בלתי תלוי במחקר זה, משתנה זה אוחז בתוכו גורמים שונים, שחלקם רגשיים. לעיתים ישנו קושי להתחקות אחר הגורמים המשפיעים עליו.
עם זאת, מחקר זה ינסה לבחון את השפעתם של משתנים אלה על דימוי עצמי, במקרה הבוחן של סוהרים.
1. מבוא
2. רקע מדעי
2.1. שביעות רצון בעבודה
2.2. דימוי עצמי
2.3. שכר
2.4. ותק בעבודה
2.5. הקשר בין דימוי עצמי לבין שביעות רצון בעבודה
3. . שיטה
3.1. משתתפים
3.2. כלים
3.3 הליך
4. מקורות