מטרתה העיקרית של עבודה זו היא להעמיק את הלמידה על הטיפול קבוצתי (Group therapy)
כשיטת טיפול תוך התמקדות בטיפול קבוצתי לנפגעי פוסט טראומה ( PTSDׂׂ( כמו כן, בעבודה זו יוצג החלק ההתנסותי שנעשה במסגרת ארגון "ידידים סיכויים" אשר יתאר את חוויותיי האישיות והלמידה במהלך ההתנסות.
הפסיכותרפיה הקבוצתית היא צורת טיפול שמועברת בדרך כלל על ידי מנחה אחד או שניים והקבוצה כוללת מספר משתתפים שמטרתה לעזור לכל המשתתפים יחד. שיטה זו התפתחה מתוך ההבנה שבקבוצה אצור כוח פוטנציאלי שבמידה ומשתמשים בו נכון ומכוונים אותו לעבר מטרה משותפת יש לו יכולות ריפוי משמעותיות עבור כל אחד מחבריה ועבור הקבוצה כולה כשלם הוליסטי (Sloan, D, Bovin, M, and Schnarr, 2012).
בקבוצה הטיפולית מתקיים מרחב אינטימי שבתוכו ניתן לפתח תחושה של בטחון וצמיחה אישית, כמו גם זהו מקום בו ניתן למצוא מכנים משותפים בין חוויות החיים של חברי הקבוצה דבר המגביר את תחושת השייכות והסולידריות (שטרנברג-זמיר , מיטלמן, 2014). משתמשים בכלי זה ככלי טיפול במקרים שונים ומגוונים החל חרדות חברתיות ,פוביות, OCD ועד טיפול בהתמכרויות שונות כמו אלכוהול, סמים ,הימורים והחל משנות השבעים של המאה הקודמת נעשה שימוש רחב בטיפול קבוצתי בהתמודדות עם PTSD ( נפגעי פוסט טראומה).
מבוא
פרק א: סקירה תיאורטית טיפול קבוצתי
1. רקע היסטורי
2. הגדרות, מאפיינים ומטרות הטיפול הקבוצתי
3. שלבי ההתפתחות של קבוצה טיפולית
4. החוויה הטיפולית בקבוצה
5. טיפול קבוצתי בקרב נפגעי פוסט טראומה
פרק ב: חלק מעשי- ניתוח ההתנסות
1. מסגרת ההתנסות
2. תהליך התפתחות הקשר עם הנער
3. ניתוח תהליך הלמידה האישי
מקורות
נספחים- עותקים של דפי הדיווח החודשיים מההתנדבות