שאלה 1
הקולנוע הדוקומנטרי של שנות האלפיים שומר על תיאור מורכב של השואה ושל השפעת השואה על החברה הישראלית באופן כללי. הוא מרחיב במידה רבה נושאים שונים שנגע בהם. סרטים אלו יודעים להיות ביקורתיים מאוד כלפי ההתנהגות של אנשי היישוב בארץ בזמן המלחמה, הם דנים בהשפעה של השואה על בני הדור השני והשלישי ועוסקים בנושאים שנחשבו טאבו בעשורים הקודמים כמו יחסים בין אסירות יהודיות ובין השובים שלהם במחנות הריכוז.
הדירה הוא סרט תיעודי באורך מלא של הבמאי ארנון גולדפינגר אשר יצא בשנת 2011. בסרט זה מנסה הבמאי, שהוא עצמו נכד לפענח תעלומה מורכבת ומטלטלת מן העבר המשפחתי בעקבות רמזים מוזרים שהוא מוצא בדירה של סבתו.
שאלה 2
היה שלום מר שוורץ ( יעל ראובני, 2013) עוסק בנושא של השואה דרך מערכת יחסים סבוכה עם גרמניה. בדומה לסרט הדירה מתגלה סוד חמור של המשפחה אשר יכול לטלטל מאוד את המשפחה. בדומה לסרט הדירה סרט זה מתמקד לא בנרטיב הכרונולוגי של סיפור השואה אלא בבחירות של האנשים ושל הניצולים לאחר שהם מסיימים את סאגת המלחמה. הסרט הר שוורץ לא עוסק בפתרון התעלומה אלא בעניין הסיבה. המטרה היא לנסות להבין את ההחלטות של אחי סבתא שלא לשוב לחיק היהדות. הסרט מתמקד ברגשות של הבמאית בנוגע לכל זאת, וזאת בניגוד לסרט הדירה שבו אין כמעט עיסוק בנושא של הרגשות של הבמאי בנוגע לגילויים שהוא מגלה מבחינת סיפור העבר שלו.