מטרת העבודה הינה לעמוד על תפקידה של הקבוצה בחיזוק ומתן תמיכה חברתית לאחר אירוע 9/11 תוך התייחסות לתאוריית ניהול האימה.
התיאוריה מתחילה בפרדוקס של המין האנושי: מצד אחד, ברמה הבסיסית ביותר, בני אדם הם חיות עם צרכים ביולוגיים בסיסיים לעבר שימור עצמי והמשך החיים. מצד שני, למרות שבני האדם חולקים עם שאר היצורים החיים מורשת אבולוציונית זו, הם נבדלים משאר החיות ביכולותיהן האינטלקטואליות והקוגניטיביות המורכבות. יכולות אלו אמנם מעניקות לבני האדם יתרון הישרדותי ברור, אך בו בעת גם מאפשרות לאדם להכיר בעובדת היותנו סופיים; ההכרה בכך שהמוות הינו בלתי נמנע, וגרוע מכך: הוא עלול להופיע באופן בלתי צפוי ואף בטרם עת.
כלומר, נוצר פרדוקס בו מצד אחד האדם מונע ע"י יצר לשימור עצמי ומצד שני מודע לכך שלעולם יצר זה לא יוכל לבוא על סיפוקו באופן מושלם- פרדוקס זה מהווה מקור נצחי לחרדה פוטנציאלית. על מנת להתמודד עם פרדוקס זה, זקוק האדם לביטחון. ביטחון זה נוצר על ידי העולם התרבותי והמשמעות הנספגת בו. התרבות, מעניקה סדר ומשמעות ומאפשרת לאדם לייצר דברים בעלי תוחלת חיים ארוכה משלו , ובכך למעשה מאפשרת קיום סמלי מתמשך (2000 , Kastenbaum).).
פזינסקי ( Pyszczynski, 2004) מתאר במחקרו כיצד פיגועי הטרור במרכז ה- Trade Trade ב -11 בספטמבר 2001 ובפנטגון היו ללא ספק אחד מן האירועים מעוררי הפחד הגדולים ביותר שהתרחשו אי פעם על אדמת אמריקה. לטענת החוקר, תיאוריית ניהול האימה יכולה לשפוך אור רב על תגובותיהם של האמריקאים לפיגועי הטרור.
תקציר
תוכן עניינים
מבוא
1. תיאוריית ניהול האימה
ניהול האימה: מאפיינים והגדרות
ניהול האימה והשפעתו על התנהגות האדם
2. הזדהות עם קבוצות ככלל ועם קבוצת הפנים בפרט, (תוך התייחסות לקבוצות תמיכה)
תיאוריית הזהות החברתית
3. המקרה של 9/11 ניתוח והסבר ע"פ תיאוריית ניהול האימה והזדהות עם קבוצת תמיכה
אירועי ה- 9/11 כאירוע פוסט טראומטי
אירועי ה- 9/11 כמובילים ללאומיות מוגברת והזדהות עם קבוצה
חשיבות התקשורת, התמיכה הקבוצתית כאמצעים למציאת משמעות
דיון ומסקנות
רשימת מקורות