1 א. ההחלטה שאתאר היא ההחלטה של אחותי ללמוד את מקצוע הסיעוד באוניברסיטה. אחותי התקשתה בבחירה בין שני מקצועות עיקריים: סיעוד או חינוך. לאחר שהתקבלה לשני המקצועות, היא בחרה באפשרות השנייה שלה- סיעוד. היא טענה שהיו כמה סיבות למה היא בחרה בסיעוד על פני חינוך: היא שמעה פעמים רבות שיותר סטודנטים נושרים מלימודי חינוך מאשר מלימודי סיעוד, חברת המשפחה שלנו נשרה מלימודי חינוך, כי היא אינה בטוחה איזו מורה היא רוצה להיות אך בטוחה שאם הייתה עובדת בבית חולים, הייתה עובדת במחלקת ילדים, וכי היא פוחדת שלא תמצא עבודה כמורה, ואז תתחרט על הבחירה בחינוך.
2א. לפני כמה שנים עבדתי בשירות לקוחות של רשת מסעדות מסוימת. במשך שנים רבות, מרכז שירות הלקוחות התפלג לעובדים שעונים להזמנות טלפוניות מהמסעדה, ולעובדים שעונים על פניות של לקוחות שלא מרוצים מהשירות או האוכל של המסעדות. יום אחד, הגיעה מנהלת חדשה לתפקיד ניהול המרכז, והחליטה שהדרך שבה הוא מתנהל אינה יעילה. היא החליטה לשנות את סדר העבודה- וגרמה לכל העובדים לענות על כל השיחות המתקבלות, ללא הפרדה למקרים ותחומים כמו קודם. דבר זה גרם לכאוס, איטיות ושביעות רצון נמוכה של הלקוחות, ולפיטורין של המנהלת, שחשבה שהיא יודעת איך צריך לעבוד.
3ב. היוריסטיקת היציגות: אסטרטגיית שיפוט, לפיה האדם שופט דברים כדומים על בסיס הדמיון שחושב שיש בינהם, אפילו אם לא קיים דמיון באמת. הדמיון מתבסס לעיתים קרובות על תכונות שטחיות או סטראוטיפים. היוריסטיקה זו עשוייה להנחות את תהליך עיבוד המידע בכתבה, בכך שניתן לייחס את השימוש בה לחברי הקואליציה: הם שפטו, שבגלל שהחוק שהם ניסו להעביר הוא חוק ימני בטבעו, חברי הימין שישובים באופוזיציה יצביעו בעדו. הם קישרו את חברי הימין באופוזיציה להצבעה בעד החוק הנ"ל בגלל שחשבו שיש בינהם דימיון.