המחקר הנוכחי מבקש לחדד את ההבנה הקיימת בספרות המקצועית אודות מערכות יחסים זוגיות וכיצד אלו קשורות לתפיסות ולהתנהגויות שהאדם מבטא. לפיכך, מחקר זה בחן את הקשר בין תפיסת האדם כמספק בסיס בטוח בזוגיות לבין תחושות של השתקה עצמית בזוגיות וכן, בחן את הקשר בין תפיסת האדם כמספק בסיס בטוח בזוגיות לבין תפיסתו לגבי יכולתו לטפל בילדים.
במחקר השתתפו 116 זוגות הטרוסקסאולים הנמצאים במערכת יחסים מעל כ3 חודשים והתבקשו להשיב על שאלוני דיווח עצמי. ניתוחי ותוצאות המחקר מצאו כי קיים קשר בין תפיסת האדם כמספק בסיס בטוח בזוגיות לבין השתקה עצמית וכן לבין תפיסתו לטפל בילדים. מעבר להשערות המחקר, נמצא גם קשר בין השתקה עצמית בזוגיות לבין תפיסת היכולת לטפל בילדים.
ממצאי המחקר מסייעים בהבנת הידע הקיים אודות התנהגויות מעשיות שונות שהאדם מביע במערכת היחסים הזוגית. נראה כי ההתנהגויות קשורות אלו באלו וייתכן והן בעלות בסיס ראשוני זהה, קרי יחסי ההתקשרות שהאדם חווה בילדותו. ניתן להמשיג תובנות אלו לכלים ותהליכים טיפוליים, אשר באמצעות הבנת ההתנהגויות השונות של האדם, יהיה ניתן לסייע לו בשיפור תפיסת העצמי שלו ושביעות הרצון במערכת היחסים הזוגית.
סקירת ספרות
על פי תאוריית ההתקשרות, בשנה הראשונה לחיים- מתפתחת מערכת יחסים בין התינוק לדמות המטפלת. טיב התקשרות התינוק תלויה במידת היכולת של התינוק לראות בדמות חוף מבטחים אליה יוכל לפנות בעת מצוקה והן ביכולת לראות בה כבסיס בטוח ממנה ניתן להתרחק ולחקור את העולם באופן עצמאי.
מבוא
סקירת ספרות
שיטה
תוצאות
דיון
ביבליוגרפיה
נספחים