וויסות רגשי

מזהה: 6874
מאמר חם

הקשר בין הורה וילד מייצג את הקשר החברתי הראשון בחיי האדם והוא המשפיע ביותר על התפתחות תקינה (1999, Hertz & Gullone). הדרך שבה מגדלים הורים את ילדיהם משפיעה עליהם, על רווחתם הפסיכולוגית ועל וויסות הרגשות שלהם (1971, Baumrind). המושג "וויסות רגשות" פותח על ידי גרוס (Gross, 1998) שהתייחס לתהליך וויסות רגשוות כפעולה של האדם הקובעת אילו רגשות הוא בוחר לבטא או לדכא, באיזה רגע הוא משתמש בהם וכיצד עליו לחוות או לבטא אותם. הוא מוגדר כתהליכים פנימיים וחיצוניים שאחראים על יוזמה, אחזקה והשפעה על הופעתם של ביטויי רגש, עוצמתם ואופני הביטוי שלהם. על פי גרוס (Gross, 2002) מנגנון ויסות רגשות תקין מערב הפחתת עוצמתם של רגשות שליליים והגברתם של רגשות חיובים וניתן להבחין בין תהליכי ויסות שונים על פי רצף זמן בו הם מופעלים מרגע הופעתו של הגירוי המעורר רגש. תהליך וויסות רגשות הינו בעל מרכיב מולד אולם קיימת גם השפעה סביבתית ותרבותית על האופן שבו ילמד הילד לווסת את רגשותיו. תהליך זה מתחיל להתפתח כבר בינקות, וממשיך בגיל הגן וההתבגרות.

הספרות המחקרית מבחינה בין שני מרכיבים  נפרדים של מנגנוני ויסות רגשות: (1) ויסות רגשות ראשוני (Antecedent-focused emotion regulation) - תהליך זה מתמקד בניהול רגשות בשלבים המוקדמים של הופעת הרגש, בניסיון הפרט לווסת את רגשותיו על ידי יצירת שינויים בסיטואציה, או שינוי פרשנותו כלפי האירוע.

255.00 ₪
סוג עבודה:
סקירת ספרות
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
חינוך | לקויות למידה | פסיכולוגיה
שנת הגשה:
2021
מספר מילים:
484
היקף עמודים:
14
מספר מקורות:
20
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.