העבודה הנוכחית עוסקת בהתמודדות של הורים לילדים עם צרכים מיוחדים, ובפרט מתמקדת בהתמודדותן הייחודית של משפחות של ילדים המאובחנים באוטיזם. בספרות המחקרית ישנו מגוון רחב של מחקרים העוסקים בקשיים הצפויים ובדרכי התמודדות של הורים בעת גידול ילדים בכלל וילדים עם צרכים מיוחדים, בפרט. נראה כי כל משפחה חווה שינוי גדול כאשר נולד לה ילד, אך במקרים בהם הילד הוא עם צרכים מיוחדים- השינוי צפוי להיות אף גדול יותר.
המחקרים מראים כי לרוב, כשההורים מתבשרים על הלקות של ילדם, כל תקוותיהם וחלומותיהם עבור ילדם נגוזות ועליהם להתמודד עם המציאות החדשה שנכפתה עליהם. הורים רבים חשים לחץ וחוסר ודאות, הם אינם יודעים מה יקרה עם בנם בעתיד, מה תהיה רמת תפקודו ומי יטפל בו לאחר מותים (גינוסר, 2017). יתר על כן, משום שלאוטיזם נלווים מאפיינים יחודיים, נראה כי גם האתגרים שאיתם מתמודדים ההורים הינם שונים בהשוואה לאתגרים של הורים לילדים עם לקויות אחרות וכן, דרכי ההתמודדות עשויות להיות גם שונות (גינוסר,2017). כמו כן, משום שהתמודדות של הורים לילדים עם אוטיזם הינה מגוונת ומורכבת, היא לא מלווה רק בקשיים אתגרים, אלא ישנן גם נקודות אור והיבטים חיוביים שאף יכולים לקדם את המשפחה (סימן טוב, 2016).
מאז שהDSM (ספר האבחנות הפסיכיאטרי האמריקאי) החל להתייחס ולהגדיר לראשונה אוטיזם, שכיחות התופעה ואבחונה הלך וגדל עם השנים.
מבוא
סקירת ספרות
התמודדות הורים עם גידול ילד עם צרכים מיוחדים
תהליכים רגשיים אצל הורים לאחר קבלת האבחנה
התמודדות הורים עם גידול ילד עם אוטיזם
מאפייני הלקות האוטיסטית
מאפייני ההתמודדות המורכבת והייחודית של הורים עם גידול ילד עם אוטיזם
פרדוקסים המלווים הורים במשך תקופת ההורות לילד עם אוטיזם
דיון
נקודת מבט ביקורתית על התפיסות המקובלות של ההתמודדות הורים עם גידול ילד עם אוטיזם
סיכום ומסקנות
ביבליוגרפיה