המטרה של העבודה הנוכחית הייתה לבחון את הקשר בין סימפטומים אוטיסטיים בקרב אוכלוסיה רגילה בישראל, לבין דיווח עצמי על חרדה חברתית. לשם בדיקת השערה זו, 60 נבדקים במחקר ענו על שני שאלונים – שאלון הבוחן את המידה בה האדם מתאפיין בתסמינים אוטיסטיים ושאלון הבוחן את מידת החרדה החברתית. בהתאם להשערת המחקר, נמצא קשר חזק בין השניים – אנשים אשר התאפניינו ביותר תסמינים אוטיסטיים, דיווחו על רמות חרדה חברתית גבוהות יותר. הממצאים של מחקר זה מחזקים את הסברה כי קיימת קו-מורבידיות בין שתי הפרעות אלו. מחקרי המשך עשויים להתמקד בהשלכות של ממצא זה, ובמיוחד בקשר בין קומורבידיות זו לבין תפקוד בחברה.
סקירת ספרות
אוטיזם ותכונות אוטיסטיות באוכלוסיה הכללית
אוטיזם, או הפרעת הספקטרום האוטיסטי (Autistic Spectrum Disorder - ASD) – הינה הפרעה ממקור נוירולוגי והיא מכונה לפעמים גם הפרעה התפתחותית נרחבת(Pervasive Developmental Disorder – PDD). בבסיס הלקויות והקשיים של ילדים ואנשים עם אוטיזם משוער כי נמצאות לקויות נוירולוגיות אשר באות לידי ביטוי בלקויות בתחומים תקשורתיים, לקויים בתחום החברתי וגם לקויים התנהגותיים.
הפרעת הספקטרום האוטיסטי (ASD) מתארת מגוון רחב של תסמינים, כולל קושי באינטראקציה חברתית ומיומנויות תקשורת, כמו גם התנהגות חזרתית (American Psychiatric Association, 2013). על פי האבחון של המדריך הסטטיסטי של הפרעות נפשיות, מהדורה חמישית (DSM-5), לאנשים עם אוטיזם יש נטייה להגיב בצורה לא הולמת במהלך שיחה, וחוסר יכולת לבנות מערכות יחסים American Psychiatric Association, 2013)).
תקציר
1. סקירת ספרות
1.1. אוטיזם ותכונות אוטיסטיות באוכלוסיה הכללית
1.2. חרדה חברתית
1.3. אוטיזם וחרדה חברתית
2. שיטה
2.1. משתתפים
2.2. כלים
2.3. הליך
3. תוצאות
1. סטטיסטיקה תיאורית
2. סטטיסטיקה תיאורית
3. דיון
מקורות