1.1 מבוא - מטרת המחקר הכללית
על פי הסקר אשר נערך בישראל, 9% מבני 12-17 דיווחו כי הם משתמשים באינטרנט בין היתר על מנת לצרוך פורנוגרפיה. עוד נמצא בסקר אחר, שנערך ב2012 בקרב בני נוער בנים בלבד בגילאי 14-18, אשר הקיעו מרקע סוציאקונומי טוב, הדיווח הצביע על כך כי 92% צרכו פורנוגרפיה בתדירויות שונות כאשר מחציתם צרכו תכנים אלו לפחות פעמיים בשבוע (רבינוביץ, 2017). לצריכה של פורנגורפיה סיכונים רבים, כאשר מחקרים מוצאים באופן עקבי מתאם בין שימוש בפורנוגרפיה לבין תסמינים של בריאות נפשית, במיוחד דיכאון.
רעיונות חדשים בתחום מציעים כי הקשר בין שימוש בפורנוגרפיה לבריאות נפשית ירודה יותר מותנה ככל הנראה באופן בו האדם מעריך את התנהגותו – האם הוא מעריך אותה כמוסרית או לא (Perry, 2018). במחקר הנוכחי, יבחן הקשר בין אי הסכמה מוסרית לבין חרדה ודיכאון בקרב בנים ובנות, בנסיון להבין את המשתנים המשפיעים על בריאות הנפש של בני הנוער. מידע זה יאפשר לפתח תוכניות התערבות מדויקות יותר אשר פוטנציאלית יעזרו להתמודד עם חרדה ודיכאון בקרב בני נוער בישראל.
1.2 סקירת ספרות
1.2.1. שימוש בפורנוגרפיה בקרב בני נוער
פורנוגרפיה יכולה להיות מוגדרת באופן רחב כתמונות או סרטונים שהופקו באופן מקצועי או שנוצרו על ידי הצרכן שנועדו לעורר מינית את הצרכן (Peter & Valkenburg, 2016). פורנוגרפיה מסורתית מסתמכת על מקומות תקשורת מסורתיים כמו טלוויזיה, סרטים ומגזינים.
תקציר
1.רקע תיאורטי
1.1מבוא - מטרת המחקר הכללית
1.2סקירת ספרות
1.2.1. שימוש בפורנוגרפיה בקרב בני נוער
1.2.2. צריכה של פורנוגרפיה ובריאות נפשית
1.2.3. אי הסכמה מוסרית
1.2.4 מטרות המחקר (הספציפיות) ורציונל
2. שיטת המחקר
א. אוכלוסיית המחקר
ב. משתני המחקר
משתנים בלתי תלויים
משתנים תלויים
ג. כלי המחקר
ה. ייחודיות ותרומת המחקר
3.תוצאות
4.דיון
5.ביבליוגרפיה