אלימות נגד נשים היא תופעה נפוצה מאוד אשר יכולה להופיע במצבים שונים ובצורות שונות או גילויי ודרכי ביטוי שונים. הצורה הנפוצה ביתר של אלימות נגד נשים היא אלימות במשפחה על ידי בן הזוג של הנתקפת. אלימות זו מתרחשת במסגרת המשפחה ובהקשר של היחסים שבתוך המשפחה. לרבות עם בני זוג לשעבר. אלימות זו יכולה לבוא לידי ביטוי במספר גורמים ודרכים. אלימות בין בני זוג יכולה לבוא לידי ביטוי במובן הפיזי, הנפשי, המילולי והמיני. התנהגות זו יכולה לכלול איומים, השפלות מילוליות ופיזיות, הצרת צעדים, בידוד חברתי ומניעת שליטה על משאבים כלכליים.
אישה אשר עברה התעללות או אלימות במסגרת המשפחה שלה עתידה לסבול ממגוון של רגשות שלילים כמו דכאון, כעס חרדה וכיוצא בדבר. אם היא לא מטופלת בטיפול אשר יכול לסייע לה לעכל את הרגשות ולווסת אותם בצורה טובה יותר, היא עשויה לכל הפחות לסבול מאיכות חיים ירודה וקושי רב להתמודד עם סיטואציות חברתיות שהיא צריכה להתמודד איתם. לכן חשוב להתאים עבורה טיפול שיהיה מסוגל לסייע לה להתמודד בצורה טובה יותר מבחינת הוויסות הרגשי שלה כדי שהיא תוכל לשפר את איכות חייה.
טיפול אחד אשר ייתכן וכי הוא יכול לסייע לה הוא הטיפול ההתנהגותי הדיאלקטי. טיפול דיאלקטי התנהגותי (Dialectical behavior therapy, DBT) הוא טיפול אשר מבקש לטפל פסיכולוגית באנשים אשר סבלו מהפרעת אישיות או דיכאונות קשים שבאו לידי ביטוי בוויסות רגשי ובדפוסי התנהגות לא יעילים ואימפולסיביים.
מבוא
סקירת ספרות
פרק ראשון: אלימות נגד נשים
שיטות טיפול עבור נשים שעברו אלימות
סיכום
ביבליוגרפיה