חקר הרגשות
לאחר קריאת המאמר, הרעיון שדיבר אליי- משנתה של קטרין לוץ הסוברת כי "ידם של רגשות עשויה להיות על העליונה כאשר יוצבו למול רעיונות תרבותיים על ניכור וריחוק".
אסכולה זו סוברת כי הגישה החמה, המקבלת, המעורבת יותר, שמסמלת ערכים אנושיים כמו חמלה כלפי הזולת הינה עדיפה על הגישה של להיות קר, מנוכר, מחושב מדיי ובלתי מעורב, ואפילו אגואיסט במידת מה. במודל זה נתפסות הנשים, כמי קל להן לחוות רגשות ולבטא אותם, והן אוחזות , על פניו, באופן טבעי מעצם היותן נשים במשאב בעל ערך רב כאשר הן, לכאורה, מנוכרות פחות מגברים.
האופן שבו שינתה תפיסה זו את נקודת מבטי בחיי היומיום, הוא במספר דרכים ואציין שלוש מהם בקצרה:
כהורה לילדה, אציין כי הרצון לחינוך ילדה טובה ומוצלחת הוא חזק מאוד, מפני שאנו כהורים משקיעים המון משאבים כלכליים בקידום, עזרה ותמיכה. הדרך, כמו כל דרך, לעיתים למודת מכשולים. ובעזרת מאמר זה שיניתי ושיפרתי את תגובתי למכשולים אשר נקרים לפעמים בדרך. כך למשל כשהילדה מקבלת במבחן למשל, ציון שאינו מיטבי, השכל הישר אומר: "הציון נמוך, איך נכשלת? למה לא למדת?". אולם בעזרת מאמר זה, החיבור לצד הטבעי, הרגשי, ב"ספרה הפרטית", המקרינה חום, אהבה ודאגה, גרם לי לשנות גישה ולפעול אחרת, כמו- ראשית, להביע אמפטיה למצב רוחה של ילדתי ולהזדהות עם ההרגשה הלא טובה שלה מבלי להראות או להפגין כעס. בשלב שני, לנסות לבדוק ביחד מה הייתה הבעיה שכתוצאה ממנה היה כישלון, לזהות אותו בצורה מדויקת ולבודד אותו. בשלב השלישי, לנסות למצוא ביחד פיתרון ודרכים לשיפור למקרים ולפעמים הבאות.
נושא שני בו הרגשתי השפעה של מאמר זה על חיי, הוא, ביחס לקבלת החלטות עסקיות בעבודתי, כאשר לצד החלטות עסקיות אלו, ישנו צורך בערך מוסף חברתי והתרומה לחברה ולציבור, אגב החלטות עסקיות אלו. כך למשל, לפני זמן מה, הייתי צריכה לבצע הזמנה של כ-1000 צמידים לעובדים לקראת יום גיבוש לחברה. קיבלנו מספר הצעות מחיר טובות וראויות, אשר הניבו כולן תוצאות מוצר מוגמר לשביעות רצוננו.