שאלה 1: תרבות, רב תרבותיות וריבוי תרבויות (55%)
א. תרבות היא סך הערכים, אמונות, מנהגים, חפצים, טקסים ותפיסות של קבוצה מסוימת (עדה, עם, מדינה). על פי התרבות העבר נשפט, ההווה מותווה והעתיד מתוכנן. ישנה תרבות חומרית (חפצים, כלים, טקסים) ותרבות לא חומרית , מופשטת (רעיונות). ישנם שלושה מרכיבי תרבות: סמלים, שפה, אמונות וערכים. שלושתם הכרחיים על מנת שחברי אותה תרבות יבינו אחד את השני ויוכלו לתקשר בינהם על ידי מתן משמעות דומה לחפצים או פעולת שונות. תרבויות נבדלות מהן במשמעויות שניתנות ואמונות הקיימות בהן ומכאן נובעים הקונפליקטים בין תרבויות שונות.
שאלה 2: .זהות והזדהות אתנית, ריבוי זהויות (45%)
א. מטרת המחקר היא לבחון את האופן בו מיישבים בני הדור השני של מהגרים ישראליים בארה"ב בין מרכיבי הזהות השונים שלהם: ישראלית, יהודית ואמריקאית, מהגר. עם קבלת ההנחה שזהות היא דבר גמיש ומתנה, המחקר רוצה לבדוק כיצד הזהות הנתפסת של בני הדור השני עושה שימוש במרכיבים אלו- מי מהם דומיננטי יותר והאם ניתן יהיה לזהות אסטרטגיית פעולה דומיננטית.
ב. המודל של ברי עוסק באופן בו חברות מתבצע ברמת הפרט, האינדיבידואל. הטענה הבסיסית שלו היא שבתהליך החברות של מהגרים אחת מהזהויות (המקורית והחדשה) משתנה יותר מהשנייה. במודל שהוא פיתח הוא זיהה ארבע אסטרטגיות אפשריות בידי הפרט: שילוב (אינטגרציה), הפרדה, הדרה והיטמעות. בחירת האסטרטגיה תלויה בגורמים כמו מצב סוציו אקונומי, ג'נדר, וגודל הקבוצה אליה הוא משתייך.