שאלה 1 עמדו בבקשה על ההבדלים שבין דור החלוץ ודור הצבר ובין הדורות לאחר מכן. באיזה אופן רוח התקופה משפיעה על ההבדלים בין הדורות?
הטיפוס התרבותי הראשון הוא אנשי דור החלוץ. הם בעיקר חלק מעולי העלייה השנייה (1914-1904) והשלישית (1924-1919). הם עלו מטעמי הציונות, והם היו בעלי חזון סוציאליסטי. (התנועה הסוציאליסטית הייתה פופולרית מאוד במזרח אירופה, במיוחד בעשורים הראשונים במאה ה-20). לפי הגדרה זו, לא כל העולים מהעליות האלה היו "חלוצים".
שאלה 2 במשך שנים נעדרו מספרי הלימוד על מלחמת העולם השנייה סיפורם של ורבה ווצלר, וכן סיפורה של המחתרת היהודית באלג'יריה. באיזה אופן היעדרות זו מספרי הלימוד קשורה לטענתו של ג'קי פלדמן על מסעות בני הנוער לפולין?
בפסח 1944 רודולף ורבה יחד עם חברו אלפרד ורצל הצליחו לברוח ממחנה ההשמדה אושוויץ. רק כמה מתוך מיליוני אסירים הצליחו לברוח מהמחנה. ורבה היה אולי הראשון שדיווח לעולם המערבי על מעשי הזוועה של הנאצים במחנות השמדה.
שאלה 3 כיצד כל אחד מהשיחים התיאורטיים שהצגנו בכיתה מסביר את פערי השכר בין אשכנזים ומזרחים? כיצד שיחים אלו יתייחסו לקבוצת ה"מעורבים"?
בקורס זה דנו בשיחים פונקציונלי, מרקסיסטי מעמדי, ופוסט קולוניאליסטי בהקשר לפערי השכר בין אשכנזים למזרחים.
שיח פונקציונלי הוא מזוהה עם הסוציולוגיה הממסדית שהתפתחה בישראל בשנות ה-50. היה לה הרבה תוכן אידיאולוגי המתיחס אל ציונות בנוסח ממלכתי. היא מתבססת על תזת המודרניזציה האומרת על שילוב בין התפתחות כלכלית להתפתחות פוליטית הקשורות בהכרח אחת לשניה.