שאלה 1
מאפייני האפרת החברות האנושיות
המונח האפרת החברות האנושיות מתייחס להתבגרות החברה בעקבות עליה בתוחלת החיים וירידה בהיקף הילודה והתמותה. תהליך ההזדקנות של החברה אינו אחיד והוא מושפע מסביבת המגורים. בארצות המפותחות יותר החברה מבוגרת יותר, בארצות מתפתחות לזקנה יש מאפיינים שונים והחברות נוטות להיות צעירות יותר. בבריטניה למשל אפשר להמחיש את הזדקנותה של החברה ע"י הנוהג המלכותי לשלוח אגרות ברכה לאזרחים שחוגגים את יום הולדתם המאה. בשנת 1952 המלכה שלחה 273 אגרות ואילו בסוף המאה ה-20 כבר נשלחו מעל 3,000 אגרות ברכה לאזרחים שחגגו את יום הולדתם המאה.
התבגרותה של החברה האנושית המפותחת באה לידי ביטוי בהבדלים במבנה הגילים, ע"פ ההערכות כשליש מאוכלוסיית אירופה תהיה בת מעל 65 עד שנת 2050. לתהליך הזה של האפרת החברה יש משמעות חברתית וכלכלית גדולה. החברה נדרשת לספק לאוכלוסייה המתבגרת שירותי סעד ושירותי בריאות יקרים. מכיוון שהגידול בהיקפה של האוכלוסייה המזדקנת מהיר מאוד, בארצות המתועשות הדבר עשוי להוות השפעה עצומה על חלוקת תקציבי המדינה.
שאלה 2
חקר המשפחה בהתאם לגישה הפונקציונליסטית
טלקוט פרסונס משתמש בגישה הפונקציונליסטית כדי לחקור את שאלת התרומה של מוסד המשפחה לפרט: באיזה אופן המשפחה משרתת את הפרט, מדוע מוסד המשפחה רלוונטי ואילו תפקודים הוא משרת שהחברה ומוסדותיה לא יכולים לקיים.
בשנות הילדות המוקדמות על הילד ללמוד את הנורמות התרבותיות של החברה שבה הוא חי. תהליך זה נקרא חיברות ראשוני והסביבה המתאימה ביותר לקיומו של תהליך זה לפי פרסונס, היא המשפחה. בהמשך, לפי פרסונס, המשפחה ממלאת תפקיד חשוב בקיומו של ייצוב האישיות. לדעת פרסונס המשפחה הגרעינית מתפקדת לטובת ייצוב האישיות של הבוגרים בה ומסגרת של נישואין בין גברים ונשים בוגרים היא המצב האופטימלי שמבטיח לאדם הבוגר תמיכה ובריאות.