מאמר 1: “Organizational change” by Mats Alvesson and Stefan Svenigsson
הפרק סוקר ומעריך את המחקר וההמלצות לתוכניות לשינוי ארגוני. התמקדות בתפיסות ובהצדקות התיאורטיות לשינוי.
הפרק מתחיל בסקירת בסקירת הכוחות המניעים שינוי ודן בדרכים לסווג אותו. המשך הפרק דן בשינוי מתוכנן ומתייחס לשאלה למה מאמצי שינוי מתוכננים רבים נכשלים בסופו של דבר. החלק הבא דן בשינוי כתהליך מתמשך, ומתקשר לדיון בפוליטיקה של השינוי ובהתנגדות.
מאמר 2: “Ingesting the organization: The embodiment of organizational food rituals” by Barbara Plester
כולנו צריכים לאכול ולשתות אך מה שנראה כפעולה ביולוגית פשוטה מקבל משמעויות רבות כאשר משתמשים בגישה כוללת כדי לחקור את הקשרים בין אוכל והקשרים תרבותיים וחברתיים. המאמר הזה מנסה לענות על השאלה כיצד טקסים מאורגנים של אוכל ושתיה מעצבים ומשקפים תרבות ארגונית. המאמר טוען שהחוויה הכוללת של העובדים באכילה ובשתיה בארגון, משפיעה על יצירת טקסי אוכל המנחים את תפיסת העובדים לגבי התרבות הארגונית. כשם שאנשים בולעים מזון והופכים אותו לשלהם, כך לצריכת טקסי האכילה המאורגנים יכולות להיות השלכות חשובות ליצירת תרבות ארגונית. טקסי אכילה מאורגנים יכולים להוות גורם מאחד שיראו את החברה באור נדיב. עם זאת, זוהי הזדמנות למנהלים להשפיע על תפיסת התרבות הארגונית של העובדים שלהם.
מאמר 3: “The one-company approach: Transnationalism in an Israeli-Palestinian subsidiary of a multinational corporation” by Galit Ailon and Gideon Kunda
מאמר 4: “Gender, class, and race in organizations” by Joan Acker
מאמר 5: “Ä theory of gendered organizations” by Joan Acker
מאמר 6: “Something new, something old, something borrowed: The cross-national translation of the family friendly organization in Israel” by Micahl Frenkel.