חלק א'
שאלה 1: השוו בין הפתרון שג'ון סטיוארט מיל מציע ל"בעיית הנשים" לבין הפתרון של פרידריך אנגלס. מה דומה ומה שונה בשני הפתרונות (ובהנחות היסוד העומדות בבסיסן)?
ג'ון סטיוארט מיל מציע שוויון של אנשים נשואים בפני החוק. פתרון זה, לדעתו, הוא גם צודק וגם הדרך היחידה הקיימת להנחלת רגש מוסרי לדורות הבאים, משום שרגש מוסרי אמיתי מתבסס על חברה של שווים. חברה המקיימת ערכים של שוויון היא חברה תקינה. לדעת מיל, חברה המבוססת על עקרונות של צדק אינה יכולה להפלות נשים. מקורה של אפליה זו היא בחולשה הפיזית של הנשים, שהונצחה על ידי הגברים באמצעות חוקים, למען הנאתם. חוק הנישואין שהיה קיים בתקופתו נתן לגברים כוח על פני הנשים ושיעבד אותן ואת רכושן. מיל טוען שהגברים צריכים לוותר על זכויות היתר שלהם ועל חלק מהנאותיהם למען הצדק.
פרידריך אנגלס קורא, גם הוא, לשוויון זכויות לנשים אך יוצא מתוך נקודת הנחה ששחרור האישה הוא חלק מתהליך החזרת הנשים לעבודה חברתית. לטענת אנגלס מטרתה העיקרית של המונוגמיה הייתה שלטון הגבר במשפחה, והולדת ילדים שיהיו יוצאי חלציו הוודאיים והמיועדים לרשת את רכושו. במרוצת השנים הנשים הלכו ואיבדו את חירויותיהן המיניות לצורך הבטחת העברת הנכסים לצאצאים הנכונים. היעדר השוויון המשפטי הוא פועל יוצא של הדיכוי הכלכלי. אישה הממלאת את חובותיה בשירות המשפחה אינה יכולה להשתכר כראוי ובכך היא כפופה למעמד השררה של בעלה.
גם מיל וגם אנגלס קוראים לשוויון זכויות בין גברים לבין נשים במוסד הנישואין. בעוד הנחותיו העיקריות של מיל מתבססות על עיקרון הצדק, כלומר, יש לפעול למען שוויון זכויות מכיוון שזה מה שנכון ומה שצודק לעשות, הנחותיו של אנגלס מתבססות על התועלתיות שתופק מכך.