הקדמה
דפוסי התעסוקה של הנשים שונים מאלה של הגברים. תקופה לא מבוטלת מרבית הנשים היו עקרות בית הקריירות שלהן היו ממוסגרות במונחים ביתיים. מטרת החיים העיקרית של האישה הייתה לגדל משפחה וזה היה יעד החיים העיקרי של אישה. מאז שנות השמונים, אפשרויות הקריירה לנשים ממעמד הביניים השתנו באופן משמעותי Aronsson, 2020, 571)). דפוסי התעסוקה של נשים בעולם העבודה מושפעים במידה רבה מאורח החיים המשפחתי ובפרט הימצאותם של ילדים קטנים בבית (אהרון, 2017).
כניסתם של הנשים לשוק העבודה אומנם היוותה צעד משמעותי בהיבט השוויון המגדרי, עם זאת תפקידה של האדם כאחראית עיקר משימות הבית לא השתנה ברובו ולכן זו נותרה עם האילוצים לקיים את אלו לצד אלו תוך שאיפה למילוי תפקידה על הצד הטוב ביותר.
מטרת מחקר זה היא להבין באם קיים קשר בין ריבוי תפקידיה של האם בעבודה לבין נוכחותו של קונפליקט עבודה-בית.
סקירת ספרות
ריבוי תפקידים של האם בעבודה
ריבוי תפקידים של האם בעבודה מרכיבים את מכלול התפקידים המוטל, מתוך הציפייה הסוציו-חברתית, הם רבים ומגוונים ומכוונים לכל היבט סיוע במעגל הסובב את חייה ומשפחתה של האישה. מחקרים רבים מעידים כי דפוסי התעסוקה שלהן מושפעים לרוב מאורחות חיים משפחתיים ובפרט להימצאותם של ילדים קטנים בבית (אהרון, 2017). החל מטיפול בילדיה שלה, טיפול בהוריה הקשישים (ולעיתים אף טיפול בהורי בעלה), טיפול בנכדיה (לתמיכה בקריירה של הילדים).