שאלה 1- טי. בי. ג'ושוע בביקורו בישראל ביוני 2019
ביקורו של טי.בי. ג'ושוע בנצרת בקיץ האחרון זכה לסיקור נרחב באמצעי התקשורת באופן שהעיד על ייחודו של אירוע זה. בעבודה זו, אנתח את ביקורו של טי.ב.י. ג'ושוע כמקרה בוחן אשר עשוי להעיד על מסקנה רחבה יותר אודות דת, אמונה וקדושה, כפי שהיא באה לידי ביטוי בהיבט התנהגותי וחברתי בקהילת מאמינים.
טי.ב.י. ג'ושוע הינו כומר ניגרי וטלוונגליסט [1]הזוכה לפופולריות רבה במדיה החברתית. כך, לעמוד הפייסבוק של הכומר 3.5 מליון עוקבים ברחבי העולם.[2] מלבד הפופולריות לה זוכה ברשת, הקים טי.בי. ג'ושוע את כנסיית כל העמים (SCOAN) בניגריה. אתר הבית של הכנסיה מתאר את סיפור חייו של טי.בי. ג'ושוע המציג התמודדות עם עוני, פשטות ומסירות לאמונה כאבני הדרך לדמותו הכריזמטית של הנביא המטיף.
שאלה 2- ארגונים דתיים בסביבה האקולוגית
בעשורים האחרונים, מתגייסים ארגונים ומנהיגים דתיים שונים לקידום של נושאים הקשורים בסביבה ובאקלים. דוגמאות לארגונים כאלה מהווים "המרכז הבין-דתי לפיתוח בר-קיימא בישראל" והארגון האמריקאי "Faith in Place". בעבודה זו אציג את ההיגיון המנהיג מאחורי ארגונים אלה, את הכוחות המובילים את פעולתם ואת הרכיב הדתי שבהם על מנת להבין כיצד ומאילו סיבות הם מקדמים אג'נדה אקולוגית.
לפי אתר הבית של הארגון האמריקאי "Faith in Place", החזון של הארגון מתרכז ב"אנשים מגוונים בעלי אמונות שונות החולקים מחויבות של דאגה משותפת לכדור הארץ". הארגון הינו ללא מטרות רווח, ומטרתו היא לעורר אנשים מכל דת, גיל, גזע ומעמד סוציו-אקונומי לפעולה ולעשייה משותפת למען הסביבה.