העבודה נכתבת במסגרת קורס על בריאות, אבל בעצם עוסקת במושג הפוך: במוות. ברצח נשים בכלל ורצח נשים ערביות, על רקע חילול 'כבוד המשפחה' (פשע כבוד) בפרט. ובכל זאת, מטרת העבודה היא לבחון לא רק את הגורמים לרצח נשים, אלא את ההשלכות של המתח בו חיות נשים ערביות בימינו, על דרכי התמודדותן עם המתח ועל בריאותן הנפשית והפיזית. מטרה נוספת היא לבחון את תפקיד מערכת הבריאות במניעת רצח נשים ובצמצום מקרי האלימות במשפחה.
יש הבדלים משמעותיים בהיקף האלימות כנגד נשים בין המדינות בעולם, אבל המחקר מלמד שהפרשנות ל'כבוד' מתרחבת, סותרת את הציווי הדתי בקוראן ומצמצמת את מרחב החירות של האישה הערבייה באופן המחייב אותה להיות יצירתית בחיפוש דרכי התמודדות עם המתח.
מנתוני קרן UNIFEM עולה שנתוני האלימות ב 2002 כלפי נשים קשים: בדרום אפריקה נרצחת אישה בידי בן זוגה כל שש שעות. בהודו 22 נשים נרצחות בכל יום. בגואטמלה נרצחות כל יום שתי נשים, באקוודור חוות נערות מתבגרות תקיפה מינית ו 37% הותקפו בידי מחנכיהן. במדינות האיחוד האירופי דיווחו בין 40-50% מהנשים על חוויית תקיפה מינית במקום עבודתן, בארה"ב דיווחו על תקיפה מינית 83% נערות בנות 12 עד 16. ברחבי העולם 150 מיליון נערות מתחת לגיל 18 נפגעו מתקיפה מינית (Nowak, 2011).
מבוא
א. סקירת הספרות
1. גורמי האלימות במשפחה ורצח נשים (Femicide)– מבט משווה
2. השלכות האלימות על בריאות האישה
ב. חקר המקרה: אלימות ורצח נשים בחברה הערבית
גורמי האלימות בדת, בתרבות ובחברה הערבית/מוסלמית
2. ערך ה'כבוד' ו 'כבוד המשפחה' בחברה הערבית והמוסלמית
הצדקות לרצח על רקע חילול 'כבוד המשפחה'
דרכי התמודדות האישה הערבייה עם אלימות ואיומי רצח
ג. תכניות התערבות ותפקיד מערכת הבריאות
סיכום
ביבליוגרפיה