עונש המוות הוא עונש חמור מאוד אשר ניתן בהיסטוריה האנושית כבר מן התקופות העתיקות שלה. במשך מאות שנים האנושות הוציאה להורג אנשים אשר חרגו מן הנורמה המקובלת בחברות שבה הן חיו. בניגוד למקובל לחשוב עונש המוות הופעל גם במקרים שבהם העבירה היא גניבה או עבירה מינורית אחרת, ולא רק במצבי קיצון כפי שהדבר קורה היום.
ספרות המחקר (Foglia & Connell, 2019) מראה כי דעת הקהל האמריקאית תומכת בביצוע של עונש המוות, אולם יש לזכור כי תמיכה זו נובעת בעיקר מתמיכה של הציבור הלבן בארצות הברית אשר מאמין כי עונש זה מסוגל לבלום מגמות אלימות בחברה האמריקאית. למרות תמיכה זו בשנים האחרונות, חלה נסיגה בתמיכה של דעת הקהל האמריקאית בביצוע של עונש המוות. התמיכה הנמוכה יותר של בני מיעוטים בארצות הברית יכולה להיות מוסברת בכך שאנשים לא לבנים לא מאמינים בשיטת הצדק האמריקאית ונוטים לחשוב כי לעיתים יש עיוותי דין אשר נובעים מסיבות גזעניות ואחרות.
יתרה מכך, השאלות אשר עוסקות בנושא של עונש המוות הופכות להיות בולטות יותר בחברה המערבית. כמעט כל המדינות באירופה, למעט בלרוס, ביטלו את עונש המוות ואינן מעוניינת ליישם אותו גם במצבים קיצוניים. 27 מדינות בארצות הברית המשיכו את המהלך הזה וגם הן אינן מאפשרות את הביצוע של עונש המוות במדינה שלהם. בישראל היה קיים חוק אשר אפשר את ההוצאה להורג של אנשים במקרים מסוימים. ל
מבוא
סקירת ספרות
פרק ראשון: עונש המוות בעולם ובארצות הברית. סקירה היסטורית של תמיכת דעת הקהל לעונש המוות
פרק שני: נימוקים בעד ונגד עונש המוות
טיעונים אשר מצדיקים את הטלת עונש המוות
טיעונים אשר שוללים את עונש המוות
פרק שלישי: עונש המוות בישראל. המצב החוקי הקיים. שיקולים וטיונים בעד ונגד עונש מוות בישראל
דיון וסיכום
ביבליוגרפיה