"צידוק קיומו של משטר ליברלי הוא השמירה על זכויות האדם, לכן לא ראוי שמדינות ליברליות יפגעו בצורה כה עמוקה בזכויות האדם בגלל הקורונה."
ההיגד הזה מדבר על משטר ליברלי ועל זכויות, שני מושגים שמזוהים בעיקר עם הפילוסופיה שהמייצג הבולט שלה, מבין אלו שדנו בהם בקורס, הוא ג'ון סטיוארט מיל. הוגים כמו אפלטון או אריסטו לא היו מבינים למה הכוונה ב"משטר ליברלי" או "זכויות אדם", ואם היו מבינים לא היו מסכימים עם כמה מהנחות היסוד שמאחורי המושגים האלו, כמו לדוגמא ההימנעות המכוונת מההגדרה של מהם חיים ראויים. את הניתוח של ההיגד הזה ננתח לכן לפי הגותו של מיל, שבמידה רבה מייצגת את העמדה המקובלת היום בחברה שלנו. לפני שננתח את ההיגד בעצמו, יש להבין קודם מהי עמדתו של מיל לגבי ההתערבות של המדינה בחיי הפרט, או באיזה מידה מותר לה לפגוע בזכויות שלו.
העיקרון החשוב ביותר בהגותו של מיל שרלבנטי להיגד הזה הוא העיקרון שלפיו יש להקטין למינימום את ההתערבות של המדינה בחייו של הפרט. ביתר דיוק, העיקרון הזה לא חל רק על המדינה, אלא גם על החברה האנושית בכלל. המדינה היא לצורך העניין מעין שלוחה של החברה, גוף מסוים שהחברה הקימה, אולי בעזרת אמנה חברתית דמיונית (אם כי השאלה איך המדינה קמה מבחינה היסטורית אינה קריטית כאן). מה שנכון לגבי החברה בכלל נכון גם על המדינה.