שאלה 1
1.
אתנוקרטיה היא מילה השאולה מיוונית אשר מורכבת מאתנוס(אתניות) ו קרטיה( שלטון). כלומר שלטון שבו גורם אתני אחד הוא הגורם העיקרי בשלטון, קבוצה אתנית אחת מחזיקה ברוב או בכל העמדות השלטוניות. השיוך האתני הוא זה אשר קובע את חלוקת המשאבים במדינה כאשר הקבוצה האתנית היא זאת אשר קובעת את האופי הציבורי של המדינה ומעצבת אותו בדמותה. דמוקרטיה ליברלית היא צורת ממשל דמוקרטית ייצוגית אשר מגבילה את הפרלמנט הנבחר שלה על ידי כפיפותו לשלטון החוק באמצעות חוקה או חוקי ייסוד. בדמוקרטיה כזו שלטון הרוב אינו הערך הפוליטי החשוב ביותר ודגש רב מושם על זכויות המיעוטים והבאתה הרצונות השאיפות והזהויות של אותם מיעוטים לידי ביטוי בכל תחומי החיים השונים של המדינה(נויברבגר, עמ' 86) .
שאלה 3
עקרון הפרדת הרשויות הינו עקרון חשוב ביותר על מנת להבטיח הדרדרות של יציבות השלטון וקיבוץ הסמכויות של ניהול המדינה בידי כמות מצומצמת של אנשים. עצמאות בתי המשפט תביא לכוח שהוא יוכל להגביל את הרשות המבצעת ואת הרשות המחוקקת לפעול למען אזרחי המדינה אשר בוחרים את אותם חברי פרלמנט ולא לתת להם את האפשרות להביא את האינטרסים שלהם בלבד לידי הגשמה ולא את האינטרסים של הציבור. על מנת להבטיח את תפקודו התקין של בתי המשפט עליו להיות לא תלוי באנשי השלטון, יש לאסור על פרסום ועיסוק פומבי בנושא שעדיין נידון בבית המשפט . שכרם של השופטים הינו גבוה על מנת שלא יצטרכו לעסוק בעיסוק נוסף אשר יכול ליצור ניגוד עניינים ולא ניתן לבטל מינוי של שופט אלא בהחלטת בת דין פנימי של שופטים( גלנור ובלאנדר, עמ' 264).
שאלה 4
סדר היום הציבורי בישראל מוכתב במידה רבה על ידי בסוגיות ביטחון. תחילה היא אופיינה במלחמות, מבצעי תגמול החרמות ויחסי חוץ מורכבים ולאחר מלחמת ששת הימים מלחמות נוספות ותחילת המלחמה בטרור וכישלון ביצרית הסדר קבע עם העם הפלשתיני.
מדיניות הביטחון נקבעת ראשית על ידי התפיסה. תפיסת הביטחון מתבססת על כך שעל ישראל להתריע כל הזמן את אויביה על ידי יצירת תדמית של לא מנוצחות באמצעות כל האמצעים העומדים לרשותה. על ידי עליונות צבאית אזורית תוכל המדינה לשמור על אזרחיה. תפיסה זו שמה דגש גדול גם על הרתעה הכרעה, והתגוננות על ידי כריתת הסכמים, יצירת מענה לטילים בליסטיים או טילים קטנים יותר מתקיפות של חמאס וחיזבאללה.