בספטמבר 2000 פרצה האינתיפאדה השנייה. זה היה עימות צבאי ראשון מסוגו שמדינת ישראל נאלצה להתמודד עמו. בפעם הראשונה מאז הקמתה ב-1948 לא היה חזית ועורף אלא רק חזית. לא ניתן היה לדעת היכן תהיה החזית הבאה כי בניגוד למלחמות הקודמות שמדינת ישראל חוותה החזית לא לבשה צורה של מסות של דיביזיות זו מול זו אלא מחבל-מתאבד אחד עם מטען רב-עוצמה מול האזרחים והחיילים שהיוו לו למטרה. זירת העימות השנייה של האינתיפאדה הייתה מוכרת לצה"ל והיא ריכוזי האוכלוסייה הפלשתיניים ביהודה, שומרון ועזה. בזירה זו חשוב לציין שחלו כמה שינויים משמעותיים בין האינתיפאדה הראשונה שזכתה לכינוי "אינתיפאדת האבנים" לבין האינתיפאדה השנייה.
הראשון השליטה בריכוזי האוכלוסייה הפלשתינית. בהתאם להסכמי הביניים בין מדינת ישראל לאש"ף ב-13/9/1993 יצאו ב-1994 כוחות צה"ל מריכוזי האוכלוסייה בעזה וביריחו ולאחר חתימה על הסכם ביניים נוסף שזכה לכינוי "אוסלו ב'" השלימו כוחות צה"ל את יציאתם מכל הערים הפלשתיניות. ריכוזי האוכלוסייה הפלשתינית עברו לאחריות גוף חדש שהוקם לאחר נסיגת צה"ל והוא הרשות הפלשתינית.
השינוי השני סוג התחמושת כי כדי לאכוף את שליטתה על האוכלוסייה הוקמה המשורה הפלשתינית שקיבלה נשק. אותו נשק ישמש את המשטרה הפלשתינית לא רק כדי לאכוף את הסדר בערים שמהם נסוג צה"ל אלא גם בעימות כנגד צה"ל באינתיפאדה השנייה.
הארגונים החוץ-פרלמנטאריים לא היו חדשים בזירת העימות בין ישראל לפלשתינים. לקראת פרוץ האינתיפאדה השנייה הצטרף ארגון נוסף ושמו "תעאיוש". מטרתו הרשמית של הארגון לקדם את החיים המשותפים בין ישראלים לפלשתינים ודרך אתר האינטרנט של הארגון נלמד במהלך העבודה יותר על אופן השפעתו על העימות.
מבוא
פרק 1: דמוקרטיה וביטחון לאומי בישראל- דוקטרינת אומה במדים
פרק 2: ארגונים חוץ-פרלמנטאריים
2.1 חופש הביטוי, המידע, ההתארגנות והמחאה
2.2 סקירה- מאפייני הארגונים החוץ מוסדיים
פרק 3: דעת הקהל בישראל
3.1 מגמות השפעה על דעת הקהל בישראל
3.2 אומה במדים אל מול הארגונים החוץ מוסדיים
פרק 4: האינתיפאדה השנייה ומה שלאחריה
4.1 הצגת האינתיפאדה השנייה
4.2 תנועת תאעיוש- מבנה התנועה ומטרותיה
4.3 תנועת שוברים שתיקה- מבנה התנועה ומטרותיה
4.4 מאפייני פעילות הארגונים בשטחים
פרק 5: ניתוח כולל/ דיון בממצאים
5.1 דפוסי ההשפעה של הארגונים על פעולות צה"ל בשטחים
5.2 מדדי ההצלחה של הארגונים בהשפעתם על פעולות צה"ל בשטחים
סיכום
ביבליוגרפיה
מקורות אקדמיים
מקורות לא אקדמיים
עיתונים
סדרות טלוויזיה