שאלה 1
מדינה דמוקרטית תכליתה לקיים את הסדר החברתי הכולל למען האינטרס הציבורי וזאת באמצעות קביעת התהליכים והפעולות המיועדים פורמלית להשיג את טובת הכלל. המדיניות הציבורית הנקבעת על ידי מדינה דמוקרטית נועדה לשרת את אזרחיה השווים ואת החברה כולה ומכאן שראוי לה להתערב בחיי הפרט והחברה. ההצדקה הנורמטיבית לקביעת מדיניות מסוימת נשענת על הנחות יסוד המתמקדות בשחקנים המרכזיים המעורבים בתהליכי עיצוב המדיניות וביישומה, במבנים הארגוניים בהם מתבצעת המדיניות, במרחב החברתי והפוליטי ובאינטראקציות שבין כל אלה. הנחות יסוד אלו יצרו מספר גישות פוזיטיביסטיות לניתוח המדיניות הציבורית הנקבעת וארצה להרחיב על שניים מהם.
שאלה 2
לאורך מאתיים השנים האחרונות עלו והופיעו תפיסות אידיאולוגיות שונות אשר עושות שימוש בהצדקות נורמטיביות שונות ובמידת הלגיטימציה של המשטר, כאשר כל אידיאולוגיה נבדלת מהאחרת בדרכי התערבותה בחיי הפרט והחברה ובמידת ההתערבות. אתייחס כעת לשלוש אידיאולוגיות אשר מתארות באופן שונה את מהות המדינה ותפקידה.
שאלה 3
מנהל ציבורי הינו ניהול עניינו של הציבור או יישום המדיניות הציבורית. הוא אחראי להספקת השירותים הנדרשים לציבור וליישם את המדיניות המיושמת מן הכוח אל הפועל. העיסוק בענייני המדינה הוא המבחין בין התחום הציבורי לתחום העסקי-פרטי. הגדרת תחום המנהל הציבורי הינו מורכב וכולל שלל עניינים מדיניים אשר צריכים להיכנס לתוך הקטגוריה (דרי, 1996: עמ' 20-21). ניתן להגדיר את המנהל הציבורי באמצעות 4 קטגוריות ובמקביל אדגים את ההגדרות הללו דרך הכתבה של אורה קורן