מבוא
מעמדם החוקי של לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים במדינות שונות ברחבי העולם הוא מגוון ומשתנה בין מדינות. ישנן מדינות המכירות במעמדם ואף מאפשרות שיוויון זכויות בצורה של נישואים חד מיניים והקמת משפחה המבוססת על אימוץ ופונדקאות; ואילו במדינות אחרות בני אותו מין המקיימים יחסי מין או אנשים בעלי זהות מינית או מגדרית שונה מסתכנים בעונש מוות. בשנים האחרונות חלה התקדמות וקבלה במדינות רבות בעולם, בעוד שמדינות אחרות הפכו להיות מדכאות יותר. עם זאת, על קהילת הלהט"ב להתמודד עם אתגרים רבים נוספים ברמה הגלובלית, ועם אפליה ברמה הלוקאלית, במטרה להגיע לקבלה מלאה ולשוויון זכויות.
להט"ב הוא מונח המתאר זהויות ונטיות מיניות ומגדריות הנבדלות מההגדרות ההטרונורמטיביות, וכולל בתוכו כמה קטגוריות: לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים (Parent, DeBlaere & Moradi, 2013). המונח נמצא בשימוש מאז 1990, ונועד להחליף מונחים קודמים שנמצאו כבעלי קונוטציה שלילית או ככאלה שאינם מייצגים נאמנה את הזהויות השונות הנכללות תחתיהם. ואמנם גם מונח זה כולל בתוכו קבוצות בעלות מאפיינים שונים, אך נראה כי ההכללה היא סימן חיובי להאחדה של הקבוצה ותנועתה משולי החברה למרכזה.
בעבודה זו, אבחן את תופעת הלהט"ב והשתנותה לאורך ההיסטוריה המודרנית בקונטקסט גלובלי. כמו כן, אבדוק את האופן בו תופעת הלהט"ב מקבלת ביטוי גלוקאלי בישראל. בהתבסס על כך, אנתח את הדיאלקטיקה בין לאומיות לגלובליזציה בהקשר לתופעת הלהט"ב כדי לגבש מסקנה אודות יחסי הגומלין בין אלמנטים אלה.