שאלה 1
א. מהקטע המובא ממכתבו של מנכ"ל רופאים לזכויות אדם עולים שלושה מכשולים עיקריים מולם הארגון ניצב אשר מאפיינים גם ארגונים לזכויות אדם אחרים: ניגוד אינטרסים מול המדינה, ותלות תקציבית במתנדבים ותרומות, והקושי לתחזק פעילות בימי שגרה ולא רק במצבי חירום. מכשולים אלו הם אינם ייחודים לרופאים לזכויות אדם, אם כי כפי שנאמר במכתב, וירוס הקורונה וכל התופעות הנלוות אל ההתמודדות איתו ללא ספק העמיקו והדגישו את הקשיים והפכו אותם לברורים הרבה יותר.
המכשול הראשון ולדעתי המשמעותי ביותר הוא ההתנגשות בין אינטרסים לאומיים של המדינה לבין מטרות של שמירת ואכיפת זכויות אדם. אחד הקשיים הבסיסיים בכל הנוגע לקיום ומשטר של זכויות אדם הוא שבסופו של דבר "כל משטר או מדינה מעמידים בראש סדר עדיפויותיהם את האינטרס הקיומי של הישרדות ואת השלמות הטריטוריאלית" (אברוני, 2011: 43).
שאלה 3
ארה"ב נתפסת כגורם מוביל בכל הקשור לקידום נושא זכויות האדם בעולם. על פי אברוני (2011) עקרונות של זכויות אדם עומדים בבסיס הגדרתה של ארה"ב כמדינה, כלומר עצם הקמתה היא באופן מסוים ביטוי ואימוץ מוחלט של זכויות אדם. אברוני למעשה טוען שהדבר שמאחד את ארה"ב כמדינה ועומד בסיס הזהות הלאומית שלה הוא קיומן של זכויות אדם ואלו הן ההצדקה המרכזית לכך שארה"ב בכלל הוקמה. גם עבור Forsythe (2000) התפיסה העצמית של ארה"ב כמדינת זכויות אדם היא מרכיב משמעותי בזהות של המדינה והאופן בו היא רואה עצמה.