התערבותן והשפעתן של מדינות וארגונים צד שלישי על התמשכות מלחמת בבוסניה 1992-1995

מזהה: 1219
מאמר חם

לאורך שנים ראשי מדינות ודמויות סמכותיות כדוגמת אנשי דת, החזיקו ביכולת לצאת למלחמה בשם מטרה כזו או אחרת. אולם ההרס הנרחב שייצרו מלחמות העולם הפקיע את הזכות לצאת למלחמה ממניעים אישיים והעניק את הסמכות ליציאה למלחמה לארגונים בינלאומיים כדוגמת האו"ם. כעת הזכות לצאת למלחמה מבוססת בעיקר על שני משתנים מרכזיים: הזכות להגנה עצמית/קיבוצית או שמירה על השלום העולמי ומניעת משברים הומניטאריים, כל זאת רק לאחר קבלת מנדט מהאו"ם ועמידה בחוקי המלחמה המגוונים. תהליך זה נועד לצמצם את שכיחות המלחמות ולהגביל את היקפה והשלכותיה[1].

עם זאת לאחר מלחמת העולם השנייה מדינות רבות מצאו את עצמן במלחמות רבות שלא קיבלו את מנדט האו"ם ובמקרים רבים אף כללו פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות[2]. אחת הערכות היא כי למעט הזכות להגנה עצמית ושמירה על השלום, מדינות רבות יוצאות למלחמה גם מתוך רגישות אתנית ודתית, והן לעיתים קרובות מתערבות במלחמה כאשר לא נשקפת להן סכנה או איום על הביטחון לאומי, והתערבותן במלחמה מבוססת על קשרים אתניים ודתיים בין הצדדים הנלחמים[3].

מבוא

תפקידם של שחקנים חיצוניים בסיום סכסוכים

הזכות להתערב – מעורבות צד שלישי בקונפליקטים בינלאומיים

ארגונים בינלאומיים וסיום סכסוכים

המלחמה בבוסניה וקרואטיה 1992-1995

רקע מקדים למלחמה

השפעת ארגונים בינלאומיים על סיום המלחמה –האו"ם ונאט"ו

השפעת מדינות על סיום המלחמה – ארה"ב, אירופה, רוסיה, ומדינות מוסלמיות

סיכום

ביבליוגרפיה 

590.00 ₪
סוג עבודה:
סמינריון
סוג מחקר:
עיוני
קורס:
מלחמה ואסטרטגיה
תגיות:
היסטוריה
שנת הגשה:
2017
מספר מילים:
13115
היקף עמודים:
32
מספר מקורות:
30
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.