אבי היה מתנדב במשמר האזרחי ותמיד היווה עבורי מודל להתנדבות בכלל ולהתנדבות במסגרת המשטרה בפרט. עם השנים הבנתי שבאופיי אני נוטה לעזור לאנשים ולא מוכנה לעבור בשתיקה על עוולה וכשחשבתי על התנדבות אישית, המקום הטבעי עליו חשבתי היה משטרת ישראל.
המשטרה, כארגון שהחל להתבסס במאה ה 19, עברה שינויים מרחיקי לכת עם השנים ובעיקר בעשורים האחרונים על רקע הגלובליזציה, התגברות הפשע הבינלאומי, הטרור העולמי ותחכום רב של פושעים הנעזרים באמצעים טכנולוגיים ועזרים חדישים ביותר. בעולם המערבי ארגוני המשטרה מקבלים יותר משאבים (של כוח אדם ותקציבים), תפקידם מתרחב והם מקבל חיזוק בחקיקה, אבל מהצד השני – ועם התרחבות שיח הזכויות הבינלאומי וערכי הדמוקרטיה הליברלית, המשטרה נתקלת בחקיקה המגינה על זכויות האדם ובכך מגבילה את יכולת האכיפה שלה. ארגוני המשטרה במדינות המערב משתפים פעולה כדי למגר פשיעה וטרור בינלאומיים וחשיבותם בעיני הציבור עולה, אם כי לא בטוח שרמת האמון בהם עולה.
בישראל, מרובת התרבויות, לה יש, בנוסף, מאפיינים ייחודיים של פשיעה על רקע לאומני, זכתה משטרת ישראל לתגבור כוחות משמעותי בשנים האחרונות. עם זאת, התובנה – לפיה המשטרה זקוקה לשיתוף פעולה של הציבור במיגור האלימות וחיזוק הביטחון האזרחי – הובילה אותה לפתיחת שורותיה למתנדבים ו 35,000 מתנדבים ביחידות המשטרה השונות.
בעבודה אנתח את מהות המשטרה, תפקידיה ודרכי פעולתה. אבחן את התפתחות המשטרה במדינות המערב ואנתח את משטרת ישראל, כולל מבנה ארגוני ואת מערך ההתנדבות שהיא מנהלת.
מבוא
פרק א. משטרה כארגון
מהות המשטרה
תפקידי המשטרה ומטרותיה
סמכויות המשטרה (וגבולותיה)
פרק ב. המשטרה בעולם מרובה תרבויות, התנדבות ושיטור קהילתי
פרק ג. משטרת ישראל
מאפיינים
התנדבות במסגרת משטרת ישראל
מבנה ארגוני
פרק ד. התנסות אישית
משוב אישי וסיכום
ביבליוגרפיה