ארצות הברית וסין מנהלות קשרים מתוחים מאז ההיווצרות של ארצות הברית. במאה ה18 סין שלטה בצורה רבה בכלכלה העולמית. העלייה של ארצות הברית במאה ה20 הביאה למתיחות הולכת וגוברת בין סין ובין ארצות הברית. למתיחות זו נוספה העובדה כי סין הפכה להיות קומוניסטית לאחר סיומה של מלחמת העולם השנייה, והדבר עמד בניגוד לתפיסות העולם המערבית של ארצות הברית. יריבות זו מעצבת את הפוליטיקה העולמית במידה רבה ובעלת השכלות רבות עבור בעלות הברית של ארצות הברית ושל סין.
ישראל וסין החלו את מערכת היחסים שלהם עם הקמת המדינה היהודית בישראל. תחילה יחסים אלו היו ידידותיים אולם במהלך שנות החמישים סין ניתקה את הקשרים שלה עם ישראל בעקבות ההתקרבות של ישראל לארצות הברית. באופן הזה המשיך הסכסוך בין סין ובין ארצות הברית להיות גורם חשוב בעיצוב מערכת היחסים של ישראל ושל סין. ישראל הבינה כבר בשלבים מוקדמים של המדינה כי סין היא העתיד של הכלכלה העולמית וכדאי לישראל לשפר את היחסים עם סין מסיבות אסטרטגיות[1].
עבודה זו תבקש לבחון את הסוגייה הזו של השפעת היריבות בין סין ובין ארצות הברית על היחסים עם ישראל. שאלת המחקר של העבודה תהיה: איך משפיעה היריבות בין סין וארה"ב על היחסים עם ישראל?
מבוא
פרק א הסיבות העיקריות ליריבות בין סין וארה"ב וסיקור המצב הכלכלי והטכנולוגי של סין מול ארה"ב בזירה הבינלאומית
מערכת היחסים בין ארצות הברית וסין
מצבה הכלכלי-טכנולוגי של סין
מצבה הכלכלי-טכנולוגי של ארצות הברית
פרק ב מערכת היחסים בין סין וישראל
פרק ג: ההשפעות של היריבות של סין-ארה"ב על היחסים של ישראל סין
פרק ד: התחזיות לעתיד ביחס למקומם בעולם של סין וארה"ב ואיך זה ישליך על ישראל בעתיד
סיכום
ביבליוגרפיה