למרות שיתרונות הגלובליזציה הם רבים היא גם מביאה אתגרים חדשים להתמודד איתם. אחד מאתגרים אלה הוא הגישור על פני הבדלים תרבותיים בחברה הרב לאומית. זאת היות ולכל תרבות יש את הצורה הייחודית לה על איך לנהל אנשים בעבודה, וכאשר תרבויות נפגשות יש צורך למצוא דרך איך לחבר על הפערים בשביל ליצור סביבת עבודה יעילה ונטולת קונפליקטים ככל האפשרGebrekidan, Mukhtar, 2014) ). לפיכך, נושא עבודה זאת הוא השפעת השונות התרבותית על קונפליקטים ניהוליים ופתרונם בחברות הרב לאומיות.
חשיבות נושא זה נובעת מכך שעד כה החוקרים התמקדו ברלוונטיות של שיטות ניהול המערביות כאשר עסקו בתחום הניהול של חברות רב לאומיות, אך לא הקדישו מספיק תשומת לב לשונות התרבותית ואיך היא משפיעה על אופן הניהול (Kamoche, 2011). לכן, חשוב לחקור את נושא זה ולהרחיב על אופני הניהול השונים מאופן הניהול המערבי, ואיך גם הם משפיעים על צורת הניהול.
יתר על כן, ידוע כי התחשבות בתרבות המקומית נמצאת בקשר חיובי עם יעילות והתפתחות הארגון (Kamoche, 2011). ומכאן נובע כי על מנת לייעל ארגונים בחברות רב לאומיות יש לחקור את נושא הניהול בחברות רב לאומיות בהקשר לשונות התרבותית. זאת היות וחקירת השונות התרבותית יכולה לתרום לארגון הרב לאומי ולייעל אותו (Fan, Anantatmula, Nixon, Kasprzak, 2012). לפיכך, מטרת עבודה זאת היא לבדוק איך השונות התרבותית משפיעה על קונפליקטים ניהוליים בחברה הרב לאומית. כמו כן בעבודה זאת נחקור את הדרכים לפתרון קונפליקטים אלו.
1. מבוא
2. תרבות בין לאומית ומדדי תרבות
3. קבלת החלטות בחברה הרב לאומית – הגדרה ומאפיינים
4. הקשר בין השוני התרבותי לבין קונפליקטים ניהוליים ופתרונם בחברה הרב לאומית
5. דיון
6. ביבליוגרפיה