הסיבות שהובילו להחלטת הממשל האמריקני להפסיק את המעורבות האמריקנית בווייטנאם.

מזהה: 1149
מאמר חם

אירועים והחלטות פוליטיות, כלכליות, ביטחוניות, חברתיות וכדומה, נקבעים הודות לפעילות מוסדות האמונים על קביעת מדיניות. החלטות אלה אינן נקבעות בחלל ריק ובאופן אוטונומי אלא לרוב החלטות אלה מושפעות ממערכת יחסי גומלין בין המוסדות השונים. כך חוקים, נהלים והחלטות נקבעים הן בהתאם לעמדות המוסד האמור והן בהתאם למוסדות אחרים בעלי השפעה. תהליך זה קרוי הגישה המוסדית – לפיה מוסדות משפיעים זה על זה (מארש וסטוקר, 2005). אחת הטענות השגורות היא כי גם פעילות ביטחונית והחלטות צבאיות ומדיניות מושפעות בהתאם לגישה המוסדית והחלטות של הכרזה על מלחמה, ניהולה וסיומה, אינן החלטות מנותקות של המנהיג או המצביא הצבאי, כי אם מדובר על מערכת גומלין בין מוסדות שמשפיעים על ההחלטות הצבאיות (הרכבי, 2005).

מלחמת ווייטנאם (1959-1975) נחשבה למלחמה שנויה במחלוקת בהיסטוריה האמריקנית. תחילה המלחמה זכתה לגיבוי של דעת הקהל, התקשורת והמערכת הצבאית והפוליטית מתוך החשש כי הקומוניזם עתיד להשתלט על דרום מזרח אסיה ועל כן יש לעצור אותו. למעשה מתחילת המעורבות האמריקנית בווייטנאם משנת 1965 הייתה תמימות דעים של מוסדות רבים בחברה האמריקנית לפיה המלחמה הינה מוצדקת וראויה. ברם, החל משנת 1968 מוסדות רבים, כדוגמת דעת הקהל, התקשורת, והמערכת הפוליטית החלו לגלות סימנים למיאוס המלחמה, עד כי בסוף שנות ה-60 וראשית שנות ה- 70, המלחמה כבר נתפסה בארה"ב כטעות היסטורית ארורה, ושכדאי וראוי לסיים את המלחמה במהירות (Hallin, 1989).

ההחלטה לסיים את המלחמה נבעה על פניו ממניעים רבים הכוללים את דעת הקהל, ריבוי הנפגעים, התנהלות הצבא, המערכת הפוליטית, השפעות כלכליות ועוד. עם זאת, לא כל המוסדות השפיעו באופן ישיר על הממשל לסיים את המלחמה, אלא לעיתים היה מדובר בהשפעות עקיפות (Hallin, 1989; Pach, 2010). יחד עם זאת עולה הטענה כי התקשורת היוותה את הכלי המתווך והמשפיע בין המוסדות וכך נוצר מצב שלעיתים מוסדות השפיעו בצורה ישירה על הממשל, ואילו מוסדות אחרים נדרשו את עזרת התקשורת בכדי להוביל לשינוי במלחמה Pach, 2010)).

שאלת המחקר: מהן הסיבות שהובילו להחלטת הממשל האמריקני להפסיק את המעורבות האמריקנית בווייטנאם בשנים 1968-1973

השערת המחקר: התקשורת הייתה הסיבה המרכזית שהביאה להחלטת הממשל האמריקני להפסיק את מלחמת ווייטנאם.

 

תוכן עניינים

מבוא. 

הגישה המוסדית כהסבר לסיום מלחמות. 

רקע מקדים למלחמת ווייטנאם. 

המסרים התקשורתיים בארה"ב שקדמו להחלטה להפסיק את הלחימה משנת 1968-1973. 

החלטת הממשל האמריקני לסיום המלחמה. 

השפעת דעת הקהל על הממשל בבואו להחליט להפסיק את המלחמה. 

השפעת ריבוי הנפגעים על הממשל בבואו להחליט להפסיק את המלחמה. 

השפעת השיקול הכלכלי על הממשל בבואו להחליט להפסיק את המלחמה. 

השפעת עמדת הפנטגון על הממשל בבואו להחליט להפסיק את המלחמה. 

השפעת המערכת הפוליטית על הממשל בבואו להחליט להפסיק את המלחמה

השפעת המערכת הבינלאומית על הממשל בבואו להחליט להפסיק את המלחמה

סיכום

ביבליוגרפיה. 

נספחים. 

 

 

 

590.00 ₪
סוג עבודה:
סמינריון
סוג מחקר:
עיוני
קורס:
מלחמה ואסטרטגיה
תגיות:
היסטוריה | מדעי המדינה ויחב"ל
שנת הגשה:
2016
מספר מילים:
12224
היקף עמודים:
30
מספר מקורות:
30
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.