נושא עבודה זו הוא כיצד התודעה הדרוזית התפתחה במשך השנים וכיצד הדרוזים תופסים את נושא השירות בצבא לנוכח הסכסוך שבין ישראל ובין הפלסטינים. האם השיעור הגבוה של שירות הדרוזים בצבא נובע מן התפיסה הביטחונית שלהם או שמא הוא נובע מסיבות אחרות. העבודה תבקש לבחון את נושא המדיניות הדרוזית ביחס לסכסוך הבטחוני של ישראל, כפי שהדבר בא לידי ביטוי בנושא הגיוס לצבא.
החברה הדרוזית היא שותפה במאמץ המלחמתי של מדינת ישראל עוד מימי מלחמת העצמאות. מערכת יחסים זו קירבה את החברה הדרוזית לחברה הישראלית והרחיקה אותם מן החברה הערבית שחיה במדינת ישראל ומעולם אנשיה לא הצטרפו לצבא ההגנה לישראל. בעבודה זו אבקש לבחון את הדרך שבה המדיניות של הדרוזים בנוגע לגיוס לצבא התגבשה במשך השנים, לנוכח העובדה כי הדרוזים והערבים הינם קשורים יחד למוצא אתני משותף. כיצד הם רואים את השירות בצבא כמשרת את האינטרסים הדרוזים למרות שהוא פוגע ביחסים עם החברה הערבית בישראל. שאלת המחקר של העבודה תהיה אם כן:
כיצד באה לידי ביטוי המדיניות הדרוזית ביחס לסכסוך הישראלי ערבי כפי שהדבר בא לידי ביטוי בנושא הגיוס לצבא ההגנה לישראל?
על מנת לענות על שאלת המחקר הפרק הראשון של העבודה יעסוק במערכת היחסים שבין המדינה הישראלית ובין העדה הדרוזית. הפרק יסקור את ראשית החיבור בין הדרוזים לישראל ויתאר את האירועים העיקריים אשר התרחשו במערכת יחסים זו עד לימינו.
מבוא
יחסי דרוזים ומדינת ישראל
רקע
שילוב דרוזים בחברה הישראלית
יחסי דרוזים והחברה הערבית בישראל
גיוס דרוזים לצה"ל הקמת יחידת המיעוטים
דיון וסיכום
ביבליוגרפיה