עבודה זו תבקש לדון בשאלת החלוקה החברתית של החברה בישראל לקבוצות שונות. בראשית המדינה האידיאולוגיה אשר עמדה מאחורי העיצוב החברתי של החברה הייתה אידיאולוגיית כור ההיתוך. אידיאולוגיה זו ביקשה לשלב את העולים שהגיעו ממקומות שונים ותרבויות שונות מאוד לקבוצה אחת אשר תיצור זהות ישראלית משותפת. במהלך השנים שינתה המדינה את גישת כור ההיתוך אשר החלה להיתפס כגישה לא מציאותית או לפחות גישה אשר עושה עוול לגיוון התרבותי של הקבוצות השונות בחברה הישראלית הגישה אשר ירשה את מקומה הייתה הגישה הרב תרבותית אשר ביקשה שלא להתעלם מן הייחוד התרבותי של הקבוצות השונות.
עבודה זו תבקש לעמוד על טיבו של השינוי הזה ולראות האם התוצאה של השינוי הזה הוא ביצירת חברה שבטית אשר סובלת מחוסר סולידריות חברתית וכל קבוצה בה דואגת בעיקר, אם לא רק לאינטרס שלה. אנתח את התשובה לשאלה זו על ידי סקירה של כתבות רלוונטיות לנושא הזה יחד עם סקירת ספרות של מחקרים אשר נעשו בתחום. בסיומה של הסקירה אתאר בקצרה את הרשמים שלי על התופעה.
ניתוח סוגיות שאלה 1
מדיניות כור ההיתוך ביקשה להתעלם מן השוני התרבותי של התרבותיות השונות אשר הגיעו לארץ. תרבויות אלו נחשבו גלותיות ומיושנות שיש להיפטר מהם לטובת יצירת תרבות חדשה שתיווצר בישראל. התרבות החדשה אשר נוצרה בישראל הייתה התבססה על התרבות שהתפתחה ביישוב, ובעיקר על ידי התרבות האירופאית אשר הביאו עימם היהודים בעליות הראשונות.