תנועת טרור אידיאולוגיות רגילות לעומת תנועות טרור דתיות, תופעת פיגוע התאבדות והטרור בעידן הסייבר והאינטרנט במאה העשרים ואחת.
מטלה אקדמית זו תפנה זרקור לתופעת הטרור ותתמקד בהבדלים בין תנועת טרור אידיאולוגית וחילונית במהותה, לרבות תנועות טרור לאומיות לבין תנועות טרור דתיות בהן ערך דת ובכלל זה דת האיסלם, מהווה הבסיס הרעיוני למעשי טרור בפועל. בתוך שכך, נפנה תשומת לב לטקטיקת ההתאבדות ותהליך גיוס פעילים לתנועות טרור דתיות. בסופו של דיון, נעסוק בהתפתחותו של הטרור בעידן האינטרנט ובפרט טרור באמצעות נשק הסייבר.
טרור ותנועות טרור אידיאולוגית, חילונית, לאומית ודתית:
ראשית, אעניק רקע תיאורטי למונח טרור. למעשה, פעילות טרור היא אלימות פוליטית המופעלת על ידי קבוצה של אנשים השואפים לקדם ערכים ואמונות באמצעות טקטיקות אלימות כנגד יריביהם. חתירת הטרור להשגת יעדים פוליטיים נעשית באופן של פגיעה מכוונת וישירה במטרות אזרחיות ומטרות צבאיות של האויב, תוך כדי ניצול שיטותיו המזויינות של הטרור על מנת להשריש חרדה על האוכלוסייה המותקפת. עם זאת, הגדרת הטרור נתונה לפרוש מנקודת מבטו של המתבונן. דהיינו, טרור ואנשיו יתפסו כ'מהפכנים' ו'משחררים' הפועלים למען קידום מטרות לגיטימיות גם אם במסגרת פעילותם קיימת פגיעה מכוונת בחפים מפשע. למשל, תומכי תנועות הטרור הפלסטיניות הנלחמות בישראל יגדירו את המאבק המזויין של הפלסטינים נגד ישראל כפעולה מקובלת, על אף שקורבנות המאבק הם לרוב אזרחים ישראלים חפים מפשע.