תוצאות הבחירות בארה"ב היו הפתעה למערכת הבחירות העולמית. אדם שנחשב לאיש עסקים נהנתן ללא ניסיון קודם בפוליטיקה ניצח מועמדת ותיקה ומנוסה ממנו בהרבה. שאלת המחקר היא: כיצד ניצח דונלד טראמפ את התחזיות ונבחר לנשיא ארה"ב? בעבודה נבחן שתי גישות לתשובה זו: את גישתו הפלורליסטית של דאל המתייחסת לתהליכים רחבים שמתרחשים בחברה והשפעתם על הפוליטיקה, ואת גישתו האליטרית-אוליגרכית של של מיכלס המתייחסת לשלטון בעלי ההון והכוח, וכיצד שימור הכוח הזה מנחה את הכוחות הפועלים מאחורי הקלעים של ממשל טראמפ.
בעבודה זו נטען ששילוב בין התגייסות ההמונים שהפכו לשכבה פוליטית מעורבת במונחיו של דאל, ביחד עם הסכמת גורמי כוח האוליגרכיים במפלגה הרפובליקנית שלא התלהבו ממועמדותו של טראמפ לתמוך בו בכדי לשמר את מעמדם ואת האינטרסים שלהם בהתאם לחוק הברזל של האוליגרכיה חברו יחדיו לבחירתו של טראמפ. לאחר בחירתו צריך טראמפ למצוא את הדרך שלתגמל את המנגנונים האוליגרכיים שתמכו בו מצד אחד, ומצד שני להראות לעשרות מיליוני האמריקאיים מהמעמד הבינוני הנמוך שבחרו בו שהוא מתכוון לדאוג להם בהתאם להתחייבויותיו בבחירות.
סיכום מאמר: האדם הפוליטי – רוברט א. דאל
דאל מחלק את החברה ל-2 שכבות עיקריות: א. שכבה א- פוליטית – מרבית החברה, אנשים אדישים לפוליטיקה אשר על אף האפשרות הניתנת להם להשפיע על חייהם ולממש זכויותיהם הדמוקרטיות בוחרים שלא לעשות כן. ב. שכבה פוליטית – אנשים אשר בוחרים לקחת חלק במעורבות הפוליטית, עם זאת מסקרים נראה כי ככל שהפעולות הפוליטיות תובעניות, קשות , דורשות זמן ויקרות יותר פחות אזרחים יקחו חלק (יותר אזרחים ישתתפו בבחירות מאשר באסיפות פוליטיות).