מחקרים רבים בוחנים את הסיבות והתנאים אשר הובילו לפרוץ מלחמה או להחלטה של השלטון לצאת למלחמה. עבודה זו אינה בוחנת שאלות אלה, אלא עוסקת בדעת הקהל והתקשורת הישראלית במהלך ״מלחמת לבנון השנייה״, שהתרחשה בקיץ 2006. מטרת העבודה היא לבחון את דעת הקהל הישראלית בשלבים השונים של המלחמה, את הסיקור של התקשורת הישראלית את המלחמה, יחסי הגומלין ביניהם ואת השפעתם האפשרית על התנהלות המלחמה.
שאלת המחקר היא: תיפקודה של התקשורת ודעת הקהל הישראלית ויחסי הגומלין ביניהם במהלך מלחמת לבנון השנייה.
הפרק הראשון של העבודה יציג סקירת ספרות כללית תיאורטית ומחקרית על הקשר בין דעת קהל, תקשורת והחלטות פוליטיות וצבאיות במהלך מלחמות. כמו כן אסקור ספרות, הבוחנת את יחסי צבא ומדינה בישראל ואת התפתחות של התקשורת הישראלית ויחסי הגומלין שלה עם הממסד הפוליטי והממסד הצבאי.
הפרק השני יבחן את אופן הסיקור של התקשורת הישראלית את מלחמת לבנון השנייה ואת נקודות הביקורת שהוטחו בה על ידי הציבור, הפוליטיקאים, אנשי צבא וחוקרים במהלך המלחמה ואחריה. במסגרת זו אדון גם במסקנות הוועדה לקביעת כללי האתיקה לעיתונות בימי לחימה שהוקמה על ידי מועצת העיתונות בישראל בעקבות התנהלות התקשורת הישראלית במהלך מלחמת לבנון השנייה מאפריל 2007.
הפרק השלישי ידון בדעת הקהל על מלחמת לבנון השנייה על שלביה ויתבסס על מחקרים של דעת קהל. כמו כן, אבחן את תפיסת הציבור הישראלי את המלחמה לאחר שהיא הסתיימה.
מבוא
פרק 1: סקירת ספרות
פרק 2: התקשורת הישראלית
פרק 3: דעת הקהל הישראלית
סיכום
ביבליוגרפיה