ניתוח המאמר:
What makes public administration a science? Or, Are its "big question" really big?
Written by Francus X.Neumann
התמה המרכזית של המאמר נשוא עבודתנו הינה עוסקת בהנ"ל: מהן שאלות המחקר העיקריות הצריכות להישאל בתחום המנהל הציבורי ע"מ שניתן יהיה להגדירו כמדע? כאשר השאלות כאמור צריכות להתייחס למבנה ולדינמיקה בתוך הארגון הציבורי, ולחקור את מקור התופעה או אופייה הטבעי.
המחבר, מר ניומן, יוצא מנקודת הנחה במאמרו כי קיימת חשיבות רבת היקף לאותן השאלות הגדולות בכל מדע, וזאת מאחר ובהסתמך על מאמרו האחרון של בהאן שפורסם בשנת 1995 "כל תחום מדעי מוגדר עפ"י השאלות הגדולות שהוא שואל", והאנושות מנסה לענות על השאלות הגדולות מסיבות פילוסופיות, כאשר כיוון המחקר נוטה לחפש אחר המערכות שגרמו או קדמו לתופעה.
באימוץ הפרדיגמה החדשה ממדעי הפיזיקה המתייחסת למערכות טבעיות כמערכות אינן לינאריות ומורכבות, השאלות הגדולות כאמור, במידה ויהיו, הינן שאלות דינאמיות וזאת מאחר ועל סמך הפרדיגמה החדשה בפיזיקה שמשליכה גם על העולם החברתי, ניהול ומנהל ציבורי הם "ארץ לא נודעת", והדיסציפלינות במנהל הציבורי לעולם לא נענות בצורה מלאה כי הן רחבות והמענה עליהם תלוי בתפיסה שלנו, ומצד שני כשהבעיות הגדולות מתממשות במציאות, צריך להבין שהפתרונות הישנים לא מתאימים, ויש לחקור מחדש שאלות לגבי תיאוריה ארגונית, ניהול ציבורי, ומערכת היחסים בין הארגון הציבורי לסביבה ביחס למאפיינים כגון מורכבות וכאוס.
ע"מ שיתמודד המחבר עם התמה המרכזית שלו: מה מגדיר המנהל הציבורי כמדע? והאם השאלות הגדולות ששואל בהאן הינן באמת גדולות?