האלימות בחברה הערבית עלתה השנה גבוה על סדר היום. מה גרם לעליית הסוגייה לסדר היום של מקבלי ההחלטות? ענו על שאלה זו תוך שימוש בתיאוריה אחת ושני מושגים שנלמדו בקורס
אלימות בחברה הערבית היא בעיה אשר עומדת במרכז עבודה זו. האלימות בחברה הערבית היא בעיה שהופכת להיות אקוטית יותר ויותר מאחר ואין יכולת של המדינה למנוע את מקרי האלימות. העבודה שלהלן תבקש לבחון את עליית האלימות בחברה הערבי לסדר היום. היא תבקש להבין מה גרם לעליית הסוגייה לסדר היום תוך שימוש בתיאוריית השלבים ועל ידי שימוש במושגים של מדינת רווחה ומסגור אשר יכולים ללמוד אותנו עוד על התופעה הנחקרת של האלימות בחברה הערבית.
מושג אחד אשר יכול לשפוך אור על הבעיה של הגברת האלימות בחברה הערבי הוא מושג מדינת הרווחה. מדינת הרווחה היא מדינה אשר מפעילה מנגנונים שנועדו לחלק מחדש את המשאבים בין האזרחים השונים של המדינה. מנגנונים אלו אוספים מיסים ומחלקים אותם בצורה שונה לפי הצורך של האנשים במדינה. מנגנונים נפוצים של חלוקה מחדש הם מערכות חינוך ציבורי, בריאות ציבורית, קצבאות ואמצעים נוספים. לפי דו"ח של מרכז המידע והמחקר של הכנסת לרמת הפשיעה והאלימות הגבוה במגזר הערבי יש סיבה סוציואקונומית.
הרמה הסוציואקונומית של החברה הערבית לעומת החברה היהודית מביאים לכך שנוצרים פערים גדולים בכל הנושא של פערים חברתיים, עוני ואבטלה. הדבר גורם לתסכול רב אשר מביא לעלייה במידת האלימות של החברה, הן אחד כלפי השני והן כלפי המגזר היהודי ועבור כוחות המשטרה והבטחון של המדינה.