חברה אזרחית היא הזירה שבה מוסדות ארגונים והשוק החופשי מחויבים למערכת מוסכמת של חוקים אזרחיים. בישראל החברה האזרחית מורכבת מארגונים אוטונומיים שפועלים בצורה נפרדת מהשלטון. אחד מן הדרכים שבהם החברה האזרחית יכולה להביע את עצמה היא באמצעות אגרות החוב החברתיים. אגרות חוב אלו, בשונה משוק ההון, מונפקות על ידי גורמים פרטיים ומוצעות למשקיעים למען קידום פרויקטים חברתיים שונים. המטרה היא לשפר היבטים שונים בחברה תוך שמירה על כדאיות כלכלית. האג"חים החברתיים והשקעות האימפקט, עליהם נפרט להלן, הם אלו אשר עומדים במרכזה של עבודה זו. נושא זה ייבחן עבור ארגון אחד, ארגון "שיתופים" אשר ישמש עבורנו בתור מקרה בוחן אשר יכול ללמד אותנו בנוגע ליעילות של הארגונים החברתיים אשר פועלים לפי מתכנות האג"חים החברתיים.
מטרת העבודה היא לברר כיצד ארגון זה פועל והאם הפעילות שלו הצליחה להביא לתוצאות רצויות מבחינה חברתית. לכן שאלת המחקר של העבודה תהיה:
האם אג"חים חברתיים מביאים לשיפור חברתי. ארגון שיתופים כמקרה בוחן
הטענה המרכזית של העבודה היא ביכולת ההשקעה בפרויקטים חברתיים מסוגלת לשפר נושאים שונים בחברה כל עוד הדבר נעשה בצורה שקולה ותוך שמירה על כדאיות כלכלית במשך כל התהליך. נושא זה חשוב מאחר ואם יתברר כי ביכולת של הארגונים להביא לשינוי חברתי, מדובר בסוכן שינוי שלא תלוי בממשלה או במדיניות של המדינה אלא בסוכן שינוי שמגיע "מלמטה" ומסוגל בהחלט לשפר היבטים שונים בחברה הישראלית.
מבוא
חלק ניתוח
פרק רקע
אג"ח חברתי
מקרה בוחן שיתופים
סיכום ומסקנות
ביבליוגרפיה