בתקופה זו שאנו נמצאים בה, ישנה את ההתעסקות העולמית בפנדמיה של ה-COVID 19 . השלכותיו של אירוע זה בארץ ובעולם באות לידי ביטוי בפן החברתי, הרפואי והכלכלי. במדינת ישראל בפן הכלכלי- חברתי, המצב התערער בצורה קיצונית, כאשר אחוז גבוהה הן בגל הראשון של המגיפה והן בגל השני המתרחש עתה, מוצא את עצמו מחוסר תעסוקה. עסקים רבים סגורים, בשל הוראות משרד הבריאות, אשר נועד להתמודד עם תופעת התפשטות המגיפה. מצב זה שבו המשק נמצא, מוביל אף לפגיעה כלכלית קשה בגופים ותאגידים גדולים, וזאת בשל הירידה של הצרכנות הן העסקית והן של משק הבית.
עבודה זו תדון בתופעה זו, השלכותיה, והניסיון להתמודד עמה, לאור מספר מושגים ומודלים כלכליים וחברתיים שנלמדו. הדיון בעבודה זו יהיה אודות הקפיטליזם המאוחר והמעבר לקפיטליזם המודרני. לאור מודלים אלו, יהיה ניסיון להציג את המתרחש בשוק העבודה כעת בעקבות הסגרים וההרחקות שנקבעו על ידי המדינה או כהתנהלות אישית של האזרחים.
בעבודה זו, יהיה ניסיון לבחון איזה מהמודלים לעיל יכול להיות עדיף יותר בתקופה של משבר מסוג זה. בנוסף, במסגרת העבודה, יובאו המושגים: המודל הקייסיאני, המודל המוניטרי ומדיניות רווחה. מושגים אלו, הינם מושגים אשר יבואו לידי ביטוי כחלק מההשלכה על ההתמודדות של המדינה והציבור עם הקשיים הכלכליים- חברתיים שנוצרו, כתוצאה מהמצב. מושגים אלו, ישולבו תוך כדי הדיון, ויועלו כחלק מתיאור האמצעיים שהמדינה מנסה לנקוט על מנת לסייע במצב הכלכלי חברתי שנוצר.
הקפיטליזם המאוחר
הקפיטליזם המאוחר או בשם אחר הקפיטליזם המאורגן, הינו מושג אשר נטבע על ידי הכלכלן ורנר זומברט בתחילת המאה העשרים. מונח זה מתאר את השלב החדש שהחל לקראת סוף המאה התשע עשרה.