הגדרת הקהילה על פי הספרות המקצועית
את ההכשרה שלנו אנו עושים בתוכנית שנקראת עיר ללא אלימות (על"א). מודל התוכנית פותח בשנת 2004 על ידי ד"ר אינס-קינג ונוסה לראשונה בעיר אילת. בשנת 2006 המודל אומץ על ידי ממשלת ישראל כמודל ארצי-לאומי למאבק באלימות בתחומי הרשויות המקומיות (פרוינד, קדם, רוזנברג ומרגולין, 2011). תוכנית ארצית זו שמה לה למטרה להגביר את תחושת הביטחון האישי של התושבים, באמצעות שילוב כלל המאמצים האזרחיים עם כלל המאמצים המשטרתיים בנושא. "עיר ללא אלימות" הוקמה לשם התמודדות עם התנהגות אנטי-חברתית, אלימות ופשיעה ברמה עירונית-מערכתית (המשרד לביטחון פנים, 2018). התוכנית מבוססת על התמודדות המערכת היישובית עם תופעות שונות של אלימות בשיתוף בין גורמים מהמגזרים השונים וגיוס כל המערכות המתמודדות עם הנושא. בשונה מתוכניות עבר, קהל היעד בעל"א אינו הגורמים האלימים עצמם אלא הקהילה החברתית אשר מגויסת לכך (פרוינד, קדם, רוזנברג ומרגולין, 2011).
העיר בה מופעלת התוכנית אשר אנו חלק ממנה היא באקה אל גרביה. באקה מאופיינת כעיר מסורתית בה התושבים כולם מוסלמים מסורתיים, אשר נעים בחייהם בין הפתיחות לערכי התרבות המודרנית, יחד עם שמירה על התרבות והמסורת של האסלאם. באקה נחשבת לאחת הערים מרכזיות באזור המשולש הצפוני. מכללת אלקאסמי הפעילה בעיר קידמה מאוד את מעמדה באזור. נכון לשנת 2016, העיר מונה 28,300 תושבים (הלמ"ס, 2016).
הקהילה אותה בחרנו לשם ביצוע התערבות היא קהילת הקשישים. בבאקה אל גרביה 1300 תושבים מעל גיל 65 המהווים 4.7% מכלל התושבים במקום (הלמ"ס, 2016).