עבודה זו עוסקת בשאיפות לקריירה של נשים דתיות, אשר חלקן משרתות בשירות לאומי וחלקן משרתות בשירות צבאי, במטרה לבחון האם קיימים הבדלים בין שתי הקבוצות בכל הקשור לשאיפות הקריירה שלהן, ואם כן – לנסות ולהבין מדוע.
בכדי לבחון לעומק את שאלת המחקר, המונח קריירה יוגדר בדרכים שונות, מסורתיות וחדשניות, ולכן גם שאיפה לקריירה מקבלת משמעות משתנה בהתאם להגדרה זו.
באופן כללי, שאיפה לקריירה דורשת מהעובד להיות העובד האולטימטיבי, וכאשר אישה צריכה לשלב רמה כזו של מסירות לעבודה עם מחויבויות שיש לה כלפי ביתה ומשפחתה, מתעורר קונלפיקט, המכונה קונפליקט עבודה-משפחה. קונפליקט זה מועצם עבור נשים באופן כללי, ועשוי להיות חזק יותר כאשר מספר הילדים במשפחה גדול יותר.
רמת דתיות עשויה אף היא להשפיע על שאיפה לקריירה, כתלות בדת ובמאפיינים שלה. בישראל, סוג השירות שעושות נשים – צבאי או לאומי, נמצא במוקד של ויכוח רב שנים, שכולל גם תפיסה דתית-מסורתית מול תפיסה חדשנית-מודרנית את מעמד האישה ותפקידיה.
בכדי לבחון את הקשר שבין סוג השירות לבין רמת השאיפה לקריירה, הועבר שאלון ל-60 נבדקות, חציין בנות שירות לאומי וחציין בנות שירות צבאי, כולן דתיות-לאומיות.
ממצאי המחקר מעלים כי יש קשר מובהק בין מספר הילדים במשפחת המוצא לבין רמת השאיפה לקריירה – חיובית ושלילית, ויש גם קשר מובהק בין שאיפה גבוהה לקריירה לבין סוג השירות ורמת הדתיות.
מבוא
סקירת ספרות
שאיפות קריירה
מהי קריירה
הבדלים מגדריים בקריירה
שאיפה לקריירה והבדלים מגדריים
משתנים שמשפיעים על שאיפות קריירה
מספר ילדים
רמת דתיות
שירות צבאי של בנות
שירות סדיר
שירות לאומי
שאלות והשערות המחקר
השיטה
ממצאים
דיון
מסקנות
ביבליוגרפיה