שאלה 1
א. בעמדת ההעדפה הנגלית אנו צופים בסלים אותם בוחר הפרט, הצרכן, סלים אלה מגלים לנו מידע לגבי העדפות הצרכן, כלומר שניתן לגלות את העדפותיהם של אנשים על ידי בחינת הבחירות שהם מבצעים. היא מבוססת על שלוש הנחות יסוד. הנחת היסוד הראשונה טוענת שאם צרכן בחר העדפה א׳ למרות שבמגבלת התקציב היה יכול לבחור בהעדפה ב׳ הצרכן גילה בבחירתו את העדפתו א׳ בהשוואה לסל ב׳. ההנחה השנייה טוענת שאם סל א׳ התגלה כמועדף על סל ב׳ לא יתכן שסל ב׳ יתגלה כמועדף על סל א׳.
שאלה 3 – היחס בין עובדות לערכים במדעי החברה
ההטיות הערכיות של המדע לפי העמדה הפמיניסטית נובעות מכך שיש ייצוג עודף במדע של חוקרים שהם גברים. ייצוג עודף זה משפיע על הבחירות של המדע בנוגע לנושאי המחקר. השאלות שהמדע חוקר הינן שאלות שחשובות לגברים, בהתאם למערכת הערכים שלהם, ולא חוקר שאלות שנתפסות בעיני הגברים כלא חשובות. כלומר אינטרסים של אחרים לא באים לידי ביטוי במדע.
חלק 2
1. הביהייביוריזם טוען כי המרכיב המהותי ביותר במדעי הטבע הם חוקי הטבע, איתם מסבירים, איתם חוזים, אותם מאוששים או מפריכים. כלומר, לפי הביהייביוריזם המקור הלגיטימי לידע הוא תצפיות, לכן מבחינה מעשית יש התכחשות לקיומם של מצבים מנטליים כי ״הכל על פני השטח״.