שאלה מספר 1
א. בכתבה המובאת בפנינו (אודם, 2012) מציגים נערה מתארת את קיומם של אתרי פרו אנה, אשר הם פורומים סודיים (מתחברים אליהם רק בהזמנה אישית) בהם בנות ונשים צעירות מתחברות אחת לשנייה על סביב האנורקסיה. כמו כן, היא מתארת שההשתתפות בפורומים מעניקה חברה ותמיכה אך גם מעמיקה את הפרעת האכילה ומקשה על ההחלמה ממנה. לפי יוספסברג בן-יהושע ורן (2021), פרו אנה היא חלק משלל המסרים במדיה בנושאי הופעה חיצונית ומשיכה מינית, הממוקדים בנראות האדם, והעלולים להשפיע על דימוי הגוף (ההערכה הכללית לגבי הגוף שלנו). בחברה המערבית, ניתן לראות במדיה הערצה לאידיאל יופי נשי של רזון, עד כדי תת משקל. אידיאל הרזון המוקצן זוכה להאדרה במדיה (בסדרות, בסרטונים ועוד) בה מוצג כתכונה נשית חיובית ונחשקת, הקשורה ליופי ולהצלחה.
שאלה מספר 2.א.
לפי יוספסברג בן-יהושע ורן (2021) בריונות ברשת היא התנהגות פוגענית, מכוונת וחזרתית במרחב המקוון. להלן שלוש הסיבות באמצעותן הרשת מאפשרת בריונות (יוספסברג בן-יהושע ורן, 2021):
תכונות הרשת: ברשתות החברתיות קיימים מגוון כלים המעודדים אינטראקציות חברתיות מרובות, כגון האפשרות להתכתב בצורה פרטית, לשתף תכנים שונים, להגיב על תכנים שמשתפים אחרים ועל תגובות של אחרים, ליצור קבוצות ואירועים קבוצתיים וכדומה. יותר אינטראקציות חברתיות, פירושן יותר סיכון לפרשנות בינאישית שגויה ומכאן לבריונות.
היקף מידע: ברשתות החברתיות אנשים משתפים על עצמם מידע רב, כך שאנשים אחרים חשופים להרבה מידע חברתי עליהם, ועלולים לנצלו לרעה בכדי לפגוע בפרט המשתף.