תרגיל בשיטות מחקר איכותני.
חלק א'
כנשים, אנחנו מתמודדות ונתקלות בהפלייה מגדרית או התייחסות שונה מעצם היותנו נשים כל הזמן. זה פוגש אותנו בכל תחומי החיים, מהבית ספר והילדות, דרך הצבא וכמובן- שוק העבודה. הניסיונות לתת מענה לתפיסות שוביניסטיות ומקטינות כולל התמודדות עם שאלות שטוענות להבדלים ביולוגיים- טענה שגברים ונשים פשוט שונים ומבחינה פיזית יש הבדלים משמעותיים בינהם. בתוך כך עניין אותנו המשמעות שניתנת לתופעה ייחודית לנשים, המנאפוזה המוקדמת.
על פי אדרעי באתר האינטרנט של קופת חולים כללית[1], מנאפוזה היא תופעה ביולוגית טבעית בה המתייחסת לכך שנשים נולדות עם כמות מסוימת של ביציות. כאשר מתמעטות הביציות בשחלות, יש ירידה הדרגתית בכמות האסטרוגן המיוצר על ידי השחלות, ובמקביל ירידה בייצור של ההורמון פרוגסטרון. בשלב מסוים המחזור החודשי הופך להיות קצר יותר ולא סדיר, עד לשלב שבו הוא נעלם כליל. יש נשים שהתהליכים הללו עוברים עליהן בקלות, אולם אצל רוב הנשים יופיעו סימפטומים שונים שכוללים גלי חום וזיעה, יובש בנרתיק, ירידה בחשק המיני, עייפות, דיכאון, נדודי שינה, התכווצויות שרירי הרגליים, יובש ושינויים בעור.
מנאפוזה מוקדמת מוגדרת כאשר תופעה זו מתרחשת לפני גיל 40[2]. בראיון של לב אדלר באתר ynet עם אישה שחוותה מנאפוזה מוקדמת[3] עולים גם הקשיים החברתיים והרגשיים: תחושת הבגידה של הגוף, חוסר היכולת לדבר על התופעה, היעדר המודעות ותחושת הבושה שנלווית לתופעה אצל הנשים שסובלות מכך בגיל מוקדם. מכאן עולה שאלת המחקר שהצבנו בעבודה זו- מהי המשמעות של המנאפוזה המוקדמת אצל הנשים שחוו אותה? אם מעצם ההגדרה של התופעה המנאפוזה היא תהליך ביולוגי שמסמל מעבר של נשים לגיל המעבר על כל הכרוך בכך, מהי המשמעות של מנאפוזה מוקדמת.