החוק להפללת צרכני זנות עבר בצוות השרים לחקירה בישראל ב 18.7.17, כאשר משני צדי המתרס הוצגו שתי השקפות מנוגדות: "הזנות והניצול המיני הם סוגיות מגדריות מובהקות המהוות הפרה של כבוד האדם ומנוגדות לעקרונות יסוד של זכויות אדם, בהם השוויון המגדרי" (בן דוד, 2014), אומרים נציג ההשקפה הלא גדורה (הליברליים, השמאלנים) ומתייחסים לזכויות הנשים. "זונות הן חוטאות" יאמרו נציגי ההשקפה הגדורה (השמרנים, הימנים) ואותן צריך להעניש (גרשוני, 18.7.17). ויש גם מי שמציע לעצור לרגע ולבחון את ההשקפות על בסיס עובדות, לפני קביעת מדיניות כי "האופציה להפליל קיימת, אבל לא מבוססת על מחקרים חד משמעיים (ירון, 6.6.17).
המתח בין ההשקפות מציב את נציגי שתי הקבוצות בעמדות מנוגדות, מעודד גיוס שותפים ונותן לגיטימציה לשימוש בכלים מגוונים במאבק להשפעה על המדיניות הלאומית בנושא. "הקואליציה נגד סחר בנשים" (אתר הקואליציה) טוענת לפגיעה בזכויות האדם האוניברסליות: חיים, חירות, שוויון, הוגנות ומאתגרת את מדינות העולם להתמודד גלובלית עם השאלה הנצחית: הזנות היא בעיה שצריך להעלים או תופעה בלתי נמנעת שצריך להסדיר.
על רקע אתגר זה, אנתח את סוגיית מיסוד הזנות בעולם ובישראל בשני מישורים: א. השקפות גדורות ולא גדורות בנושא ב. מדיניות ושינויים במדיניות לאורך השנים.
שיטת המחקר היא איכותנית, תוך שימוש בניתוח תוכן.
כמתודולוגיה: אנתח את ההשקפות השונות שאמצא במחקר ההשוואתי ביחס לזנות. את גישת המדינות במערב בעיקר לסוגיה ואת ההתפתחויות העכשוויות (מתוך מקורות מקוונים). את ישראל אבחן בהתייחס לספרות שנכתבה בנוגע להשקפות דתיות וימניות בצד השקפות ליברליות ופמיניסטיות. את המקרה הספציפי של הצעת חוק הפללת לקוחות הזנות אבחן בהתייחס לאתרי הבית והפייסבוק של הפוליטיקאים שעסקו בנושא וכתבות עיתונאיות.
מבוא
סקירה הספרות
1. השפעת השקפות מוסריות על מדיניות ציבורית
2. זנות – רקע היסטורי, השקפות וגישות
3. דפוסי מדיניות בסוגיית הזנות
חקר המקרה: מדיניות ישראל בסוגיית הזנות והסחר בנשים
1. ההשקפה ההלכתית לסחר בנשים ולסוגיית הזנות
2. מדיניות בנושא סחר בנשים וזנות
סיכום ומסקנות
ביבליוגרפיה