חלק 1 - מבוא
בחרתי בנושא זה מאחר וההתנסות מעשית שלי נעשתה בעמותה.
העמותות נחשבות כלולות במה שנקרא "המגזר השלישי", מגזר שפועל בלי כוונות רווח. מגזר זה מאד חשוב למדינה ולחברה בכלל, הואיל וארגונים ועמותות כאלה עושים פעולות רבות למען הציבור בכללותו או מתמקדות באוכלוסיות נזקקות. שיהיו עמותות וכמה הם מהוות חלק חשוב למדינה ולצמיחה שלה.
בפרק הראשון אני אציג את הנושא של העבודה, אבדוק את החשיבות של לעבוד בעמותה, אסביר איך הנושא מתקשר אליי, ומה עשו עד היום. אחקור גם כמה עמותות פעילות כיום בארץ ואיך הן תורמות לענף הכלכלי. בין עובדים שמועסקים בעמותה, אפשר לראות מספר מאפיינים: יש כאלה שעושים את זה למטרת השתכרות בלבד, מקור פרנסה ומחייה להם ולביתם. מבחינתם אחת היא לעבוד בעמותה, במשרד ממשלתי או בעסק פרטי. מבחינת אחרים, יש שמעדיפים את תחושת הביתיות והשלווה הכלכלית שבעמותה. ברור שלא כל העמותות שורדות אבל אלו שכן, ושיש להן גב כלכלי יציב, מהוות מעבר לתמיכה שלהן במטרה שלשמה הוקמו, גם בית חם לעובדיהן.
בעמותות בדרך כלל האווירה הכללית טובה, מכילה ומתחשבת והיחס לעובדים בהן סביר. זה מקום לעובדים שמעדיפים מקום עבודה שקט ורגוע בלי זעזועים עד כמה שאפשר ולהגיע לכמעט קביעות. לא בכל עמותה זה מתאפשר אבל יש רבות כאלה, מהוותיקות והאיתנות כלכלית, שנותנות שקט לעובדיהן לשנים רבות, כמו למשל ספריות, מסודות חינוך וכדומה.