במדינת ישראל חיות אימהות רבות אשר מוגדרות אימהות חד הוריות מאחר והן מגדלות את ילדיהן לבדן ללא מעורבות נוספת של הורה מטפל בחיי ילדיהן. לעיתים הדבר מתרחש גם ללא עזרה כלכלית מצדו של ההורה השני ולפעמים ניתן סכום כסף מסוים לטיפול בילדים. אחת הסיבות להימצאות של נשים רבות יותר מבעבר אשר מגדלות את ילדיהן לבדן, היא ירידת מעמדו של מוסד הנישואין המסורתי, אשר נשען על הגבר כמפרנס עיקרי, ועלייתם של מודלים חלופיים לניהול הבית המשפחתי.
עבודה זו תנסה לעמוד על השאלה כיצד מערכת הביטחון הסוציאלי משפיעה, לחיוב או לשלילה על מצבן הכלכלי של אימהות חד הוריות במדינת ישראל. מערכת הביטחון הסוציאלי יכולה לעזור לנשים במדינה להיות מסוגלות להתקיים בכבוד מבחינה כלכלית ויכולה גם לקבע את מעמדן העני על ידי כך שהיא נותנת להן השלמות הכנסה אך לא מצליחה להביא לאותן אימהות חד הוריות לשפר את מצבן הכלכלי בעצמן ולהיות מסוגלות לדאוג לעצמן. השאלה אם כן היא כיצד אותה מערכת ביטחון סוציאלי, והכוונה היא לביטוח הלאומי, מסוגלת לדאוג לאימהות החד הוריות. זאת במובן הכללי של טובתן לטווח הארוך על מנת להוציא את אותן משפחות חד הוריות ממעגל העוני ולשנות את מצבן הכללי בחברה בו הן נחשבות לגורמים מוחלשים אשר לא מסוגלים לנהל את עתידם וגורלם.
על מנת לענות על שאלת העבודה, ראשית העבודה תנתח את מצבן של הנשים באופן כללי ונשים חד הוריות בפרט בנוגע לתנאי העבודה שלהן. זאת מבחינה של יכולת ההשתכרות, השתלבות בעבודה, קידום ופערי שכר בין נשים וגברים ועם דגש על אימהות חד הוריות.
מבוא
פרק 1: אפליית נשים בשוק העבודה
1.1. חוקים וזכויות
2.1. קבלה לעבודה
3.1. קידום בעבודה
4.1. פערי שכר בין נשים וגברים
סיכום פרק 1
פרק 2: עוני בקרב אימהות חד הוריות
פרק 3: מערכת הביטחון הסוציאלי
1.3. תכניות שילוב הורים יחידים בשוק העבודה
2.3. מערכת המשפט ואימהות חד הוריות
סיכום פרק 3
דיון ומסקנות
סיכום
ביבליוגרפיה